Op de oefencomputer kan je een fictieve stem uitbrengen.© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Oefenen met stemcomputer kan in gemeentehuis en bibliotheek

Sint-Katelijne-Waver -

Op 9 juni trekt iedereen opnieuw naar de stembus voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. Om goed voorbereid te zijn op die stembusgang, kan je in de gemeente Sint-Katelijne-Waver op twee plaatsen oefenen met de stemcomputer.

Nog tot en met dinsdag 28 mei vind je in het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver en in de bibliotheek aan Leyland een stemcomputer waarop je kan oefenen. Naast de computer waarop je je fictieve stem kan uitbrengen, vind je ook een handleiding. Wie toch nog bijkomende hulp nodig heeft, kan een beroep doen op de aanwezige medewerkers.

Naast de publiek toegankelijke stemcomputers, worden er ook op andere plaatsen oefenmomenten voorzien. Zo ontdekken de leerlingen van College Hagelstein en het Sint-Ursula-Instituut hoe een stemcomputer werkt en ook de bewoners van woonzorgcentra Borgerhof en Huyze De Pauw kunnen nog eens oefenen. Daarnaast zijn er ook oefencomputers voor de bezoekers van dienstencentra De Plek en Felix Brouwershof.

Nog tot 28 mei kan je in het gemeentehuis ook de kiezerslijsten inkijken en nagaan of de vermelding van je gegevens correct is. Tegen fouten en onjuistheden kan bezwaar ingediend worden bij het college van burgemeester en schepenen. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners