Maximo Ibarra wordt nieuwe topman KPN

Nieuws
Topman Eelco Blok vertrekt volgend jaar bij KPN. Hij zal worden opgevolgd door Maximo Ibarra, heeft het telecombedrijf aangekondigd.
anp
zaterdag 21 oktober 2017 om 03:00
Maximo Ibarra wordt nieuwe topman KPN
Maximo Ibarra wordt nieuwe topman KPN nd

Den Haag

Blok werkt al jaren voor KPN en is er sinds 2011 de hoogste baas. Hij vindt het nu tijd voor wat anders. Blok maakt zijn tweede termijn als bestuursvoorzitter nog af en draagt bij de aandeelhoudersvergadering op 18 april 2018 het stokje over.

Blok wordt bij KPN geroemd om zijn ‘persoonlijke gedrevenheid’. ‘Bovendien heeft Eelco door middel van een aantal slimme acquisities belangrijke innovatie van buiten naar KPN gehaald’, benadrukt president-commisssaris Duco Sickinghe. Bloks opvolger Ibarra gaf hiervoor leiding aan het Italiaanse telecombedrijf Wind. Volgens Sickinghe is hij een ‘dynamische leider’ en tevens een ‘echte klantenman’.

Wind is onder hem gefuseerd met H3G waarmee met Wind Tre een grote aanbieder van mobiele en vaste diensten in de Italiaanse markt ontstond. Wind Tre bedient meer dan 30 miljoen mobiele klanten en is goed voor een jaarlijkse omzet van ongeveer 6,5 miljard euro.

Voorafgaand aan zijn benoeming wordt Ibarra vanaf 15 januari als adviseur aangesteld ‘om een soepele overgang te bewerkstelligen’. <

politicoloog en econonoom

naam:Maximo Ibarra.

leeftijd: 48 jaar.

nationaliteit:Colombiaans en Italiaans.

talen:Engels, Italiaans en Spaans.

gezin:Getrouwd, één dochter.

beloning:Basissalaris van 935.000 euro per jaar. Daar komt een korte- en langetermijn variabele beloningsregeling bij. Als compensatie voor zijn beschikbaarheid en diensten in de periode tot zijn benoeming ontvangt hij eenmalig 200.000 euro in contanten en 200.000 euro in aandelen.

opleiding:Politicologie en economie aan de Universiteit van Rome. Ook heeft Ibarra verschillende postdoctorale opleidingen gevolgd bij vooraanstaande academische instellingen als de London Business School, INSEAD, Singularity University, STOA’ Business school.

carrière: Werkt bij het Italiaanse Wind Telecommunications, vanaf 2012 als topman. Gaf als bestuurder leiding aan de integratie van Wind Tre. Werkte eerder voor Benetton, Fiat en DHL.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Het kantoor van het Nederlands Dagblad in Amersfoort.

Ruim 3,5 ton winst voor uitgever Nederlands Dagblad: 'Meer abonnees en inkomsten uit advertenties'

Nedag Uitgevers, het bedrijf achter het Nederlands Dagblad en magazine De Nieuwe Koers, heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van ruim 360.000 euro. De winst ligt flink hoger dan in 2022.

Mensen vroegen meteen naar ‘die auto van 79.800 renminbi’, vertelt een BYD-verkoper.

Stormloop op e-auto's in Peking. Vagen Chinezen de Europese auto-industrie weg?

De verkopers van automerk BYD konden vorige maand hun ogen niet geloven. De fabrikant van elektrische auto’s had net grote prijsdalingen aangekondigd, bij drie modellen zelfs tot onder de 80.000 yuan (10.000 euro).

Van alle blikjes met statiegeld werd 65 procent ingeleverd.

Toezichthouder wil 50 cent statiegeld op flesjes zodat meer mensen ze inleveren

De toezichthouder van het statiegeldsysteem wil dat er vanaf volgend jaar 50 cent statiegeld wordt geheven op plastic flessen. Dit moet ertoe leiden dat consumenten meer lege flesjes inleveren.

De stier voor de Beursplein 5, de Amsterdamse effectenbeurs.

Kapitalisme schuift alle problemen door. De aarde en de armen zijn de dupe

Het kapitalistisch economisch systeem loopt vast. Ongebreidelde groei maakt de planeet en mensen kapot. Waarom komen mensen niet in opstand? Deze filosofen weten het antwoord en komen met alternatieven.

Mede-eigenaar Christiaan Kraan bezig met een klavecimbel voor een muziekschool in IJsland.

In de luwte van het grote geld zingen de klavecimbels van Amir en Kraan een fijnbesnaard protest

Amsterdam floreerde dankzij de diversiteit aan kleine bedrijfjes. Nu is er amper plaats voor ze. Na hun gedwongen vertrek uit de Havenstraat vonden klavecimbelbouwers Amir en Kraan met enig geluk nog werkruimte in de stad.

Werkoverleg bij Hospi Housing, waar ze werken met kunstmatige intelligentie. Tweede van links oprichter Joost Bokker, uiterst links Vera Harsnyi, midden Pavla Shvetcova en uiterst rechts Flavia Gkioka.

AI-medewerker 'Sarah' doet nu zelfstandig de socials: 'Dit is wel een beetje creepy'

Ruim een jaar na de introductie van ChatGPT is AI niet meer weg te denken van de Nederlandse werkvloer. Inmiddels bestaat er zelfs een autonome AI-werknemer: Sarah.