belga
Volledig scherm
© belga

Eerste bloemen voor Pidcock, drie op drie voor Kaptheijns

UpdateThomas Pidcock (Telenet Fidea Lions) heeft zijn eerste overwinning behaald in het veld van het nieuwe seizoen. De jonge Brit soleerde naar de zege bij de beloften in Boom en haalde het voor de Tsjech Adam Toupalik (Beobank-Corendon) en de Nederlander Sieben Wouters (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice).

  1. INTERVIEW. Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”
    PREMIUM
    12

    INTERVIEW. Flanders Clas­sics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”

    Zoals te voorzien en te verwachten was, lag ook deze winter weer de Wereldbeker veldrijden onder vuur. Die Wereldbeker is een organisatie van Flanders Classics en CEO Tomas Van Den Spiegel heeft wel oren naar de kritiek. Dat een Wereldbeker ook met minder kan, daarvan moet je Van Den Spiegel niet overtuigen. Maar meer dan kwantiteit gaat het grote debat om de kwaliteit van de cross. “We beseffen niet hoeveel potentieel het format van het veldrijden heeft. Zoals we vandaag veldrijden organiseren, slagen we er niet in om dat potentieel eruit te halen.”
  2. Sven Vanthourenhout, die selectie voor WK bekendmaakt, ging nog langs bij Van Aert: “Eerder ludiek, had niet meteen iets verwacht”
    10

    Sven Vanthouren­hout, die selectie voor WK bekend­maakt, ging nog langs bij Van Aert: “Eerder ludiek, had niet meteen iets verwacht”

    Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK veldrijden van 4 februari in het Tsjechische Tabor. In afwezigheid van Wout van Aert ligt de Belgische medaillehoop in handen van Eli Iserbyt, Thibau Nys, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. Jens Adams, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte en Joran Wyseure zijn de overige namen die zeker meegaan. Witse Meeussen wordt daar mogelijk nog als negende naam aan toegevoegd. Lander Loockx en Thijs Aerts blijven thuis.