Cercle Brugge ging in het ultieme slot nog met de zege aan de haal.© RUDY DECLERCK

voetbal eindronde 2de afdeling vv cercle brugge - kv mechelen 1-0

Strafschop in blessuretijd tegen Cercle Brugge keldert promotiedroom Jong KV Mechelen

Jong KV Mechelen zal volgend seizoen niet in eerste nationale voetballen. In de eerste ronde van de eindronde van tweede afdeling werden de jongens van coach Pieterjan Monteyne uitgeschakeld bij Cercle Brugge. Een strafschop in de 92ste minuut besliste over winst en verlies en dus ook over kwalificatie en uitschakeling.

Bart Devaere

In een wedstrijd tussen twee goede belofteploegen, die echter zelden hun normale peil haalden en waarbij de angst om een doelpunt te incasseren overheerste, was het Cercle dat in de eerste periode de meeste kansjes kreeg via Callens, Torres en Martlé, maar telkens stond doelman Willockx pal. Jong KV kon daar alleen een schaarse poging via Xander Van Der Velde tegenover plaatsen, maar zijn poging ging voorlangs. Voor het overige bood die eerste helft veel inzet en middenveldspel. In de tweede periode kwam Cercle dan toch iets nadrukkelijker aanzetten, maar de counters van KV waren soms gevaarlijk. Een prachtig schot vanop 20 meter van de Brugse El Bahri verdween via de rechter en de linker doelpaal weer uit het doelvlak. Daar hadden Willockx en Jong KV zeker geluk. De Mechelaars reageerden via een mooi opgezette aanval op rechts waarbij de ingevallen Ozdemir de bal panklaar voorzette voor Stanic, maar de rijzige Mechelse spits miste onbegrijpelijk.

Discutabele strafschop

Het beslissend moment moest dan nog komen. In de 92ste minuut haakten Kobe Bohets en Ximines ongelukkig in elkaar en de scheidsrechter wees naar de stip. Bohets antiheld van Mechelen of een ref die zich wou manifesteren. We laten het in het midden, maar discutabel was de fase sowieso. Noah Gijdé klaarde de klus voor de thuisploeg en even later blies de ref de wedstrijd af. Een moedig KV is dus meteen uitgeschakeld voor promotie en dat kwam hard aan. Coach Pieterjan Monteyne was zwaar ontgoocheld na afloop.

“We hebben heel erg naar deze wedstrijd toegeleefd. We hebben er alles aan gedaan om de groep fysiek en mentaal op scherp te zetten en ik vond dat mijn groep het game-plan goed heeft uitgevoerd. Cercle is zeker een ploeg met veel aanvallende kwaliteiten, maar toch vond ik dat wij de twee beste uitgespeelde kansen van de wedstrijd kregen. Het was inderdaad wel een partij die gelijkopgaand verliep en wie scoorde maakte veel kans op de zege. Het is wel erg zuur dat dat doelpunt er dan kwam via een erg lichte strafschop op zo’n moment in de match. Je kunt dan niks meer terugdoen want de wedstrijd was ten einde en stevende op terechte verlengingen af. We gaan ons nu toch nog opladen voor de matchen in de verliezerspoule, want je weet nooit met alle licentietoestanden wat er nog uit de mand kan vallen”, aldus Monteyne.

MEER OVER KV Mechelen