De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © EPA

Akkoord over EU-begroting 2018: minder geld voor Turkije

De onderhandelaars van het Europees Parlement en van de EU-lidstaten hebben deze ochtend na 16 uur onderhandelen een akkoord bereikt over de Europese begroting voor 2018. Opvallend is dat er minder geld wordt uitgetrokken voor kandidaat-lidstaat Turkije. Er gaat wel meer geld naar veiligheid en de strijd tegen de jeugdwerkloosheid.

31 reacties

  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Kandidaat lidstaat wat zich zo opstelt als Turkije de afgelopen tijd mag heel het kandidaatschap en de centen die daar bij horen bevroren worden. Laat ze maar gewoon weer helemaal opnieuw beginnen met de aanvraag procedure als ze toch nog bij de EU willen!
  • Edmond Dillien

    6 jaar geleden
    Ik snap niet waarom wij daar weer maar eens ons geld moeten insteken, in een land dat al sinds mensenheugenis de rechten van anderen met de voeten treed en ze zelfs uitgemoord heeft, wat ze nog steeds afstrijden, en nu in herhaling vallen met de Koerden. politiek correct zijn moet ergens stoppen en hier is dus de eindhalte voor mij al lang gepasseerd.
  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    Moest dat zo lang duren...??
  • Jos Vaneerdewegh

    6 jaar geleden
    Dat zal Erdogan niet zo erg vinden Dan zet hij gewoon zijn grenzen open voor vluchtelingen Europa zal snel anders piepen;
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Waarom in gods naam moeten wij geld geven aan Turkije??? is het al niet genoeg dat ze hier in het zwart komen werken en profiteren van ons sociaal systeem. Wie gaat er betalen voor mijn als invalide of voor mijn oude moeder of voor de zovele mensen in nood hier bij ons????? EU is gewoon een schurken instelling! Onze kinderen zullen wel werken tot 67 dievenbende