Roman Neustadter is ontgoocheld. Voor de elfde keer op rij kon Westerlo niet winnen.© BELGA

Opnieuw geen zege voor Westerlo: Kemphanen geven ook tegen STVV voorsprong uit handen

Westerlo -

De nul houden. Die dwingende opdracht had Bart Goor zijn spelers mee gegeven. Na zes minuten kon die boodschap de vuilbak in. Westerlo reageerde met twee goals, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een gelijkspel tegen Sint-Truiden.

Bart D’haene

STVV begon als een sneltrein. Na amper zes minuten mocht Adriano Bertaccini op Sinan Bolat, die opnieuw de voorkeur kreeg op Nick Gillekens, af. De Italo-Belg lepelde de bal over het doel. Twee minuten later kenden de bezoekers geen genade. Dezelfde Bertaccini legde de bal opzij voor zijn Japanse ploegmaat Ryotaro Ito die de bal via de vingertoppen van Bolat in doel zag verdwijnen. Het was al STVV wat de klok sloeg, want in de tiende minuut was er een goede redding nodig van Bolat om Aboubakary Koita van de 0-2 te houden.

Pareltje van Boss

Op een eerste doelpoging die naam waardig van Westerlo was het wachten tot de twaalfde minuut. In het schot van Nicolas Madsen zat te weinig buskruit. De thuisploeg herstelde gaandeweg het evenwicht. Met een knappe dribbel baande Josimar Alcocer zich halfweg de eerste helft een weg naar het vijandelijke doel. Zion Suzuki duwde zijn harde knal in hoekschop. Plots ontbond Jordan Bos zijn duivels: de Australische international, die weer op zijn vertrouwde linksbackpositie opereerde, kwam mooi naar binnen en haalde dan fraai met zijn rechts uit. Suzuki was kansloos.

Jordan Bos tekende voor het mooiste doelpunt van de avond.© BELGA

Westerlo ging nadrukkelijk op zoek naar doelpunt nummer twee. Griffin Yow besloot naast, Nicolad Madsen trapte in het zijnet en na een snelle counter van de Kemphanen geraakte Arthur Piedfort niet voorbij Suzuki.

Het team van interim-coach Bart Goor ging in het begin van de tweede helft verder op zijn elan. Yow gaf een strakke voorzet en Lucas Stassin tikte de bal opportunistisch van dichtbij binnen. Even was het nagelbijten of Yow in buitenspelpositie vertrok, maar na een VAR-controle bleek de timing van de Amerikaan perfect.

Dan toch Bertaccini

Sint-Truiden, bij wie Bocat net voor het uur geblesseerd naar de kant was gegaan, reageerde met een venijnige vrije trap van Koita. Bolat liet zich niet verschalken. Aan de overkant ging een schot van Yow naast. In de eerste helft had Bertaccini nog een grote kans gemist, in minuut 69 had de ex-speler van FC Luik zijn revanche beet. Hij omspeelde Bolat en schoof de 2-2 in doel. Ook nu zette de VAR vanuit Tubeke na een check van twee minuten het licht op groen. Beide trainers gooiden met een dubbele wissel vers bloed in de strijd. Suzuki haalde een kopbal van Piedfort onder de lat weg.

Vierde scheidsrechter Dunken Van De Velde gaf aan dat er liefst tien (!) minuten toegevoegde tijd bij kwam. Invaller Joselpho Barnes waagde zijn kans met een spectaculaire volley die net over zoefde. Bart Goor joeg zijn troepen nog eens naar voor. Doelpunten bleven uit, zodat Westerlo op 16 februari - 2-1 in het Kuipje tegen Standard - voor het laatst de zoete smaak van een overwinning kon proeven en met 3 op 21, ondanks enkele leuke wedstrijden in de play-offs, met een allesbehalve perfect rapport kan uitpakken.