André Gantman, voorzitter Water-link: "De meters bieden heel wat voordelen."
Volledig scherm
André Gantman, voorzitter Water-link: "De meters bieden heel wat voordelen." © Klaas De Scheirder

Hier komt de digitale watermeter

ANTWERPENWater-link start in september met de plaatsing van 160.000 digitale watermeters in de stad Antwerpen en de randgemeenten Mortsel, Hove, Edegem, Boechout en Kontich. Dat kost de klanten niets. De installatie is gespreid over drie jaar. Lekken komen dankzij de 'slimme' meters veel sneller aan het licht.

  1. Origineel plan van Antwerpse Vliegweek uit 1909 gaat onder de hamer: “Dé doorbraak van de Belgische luchtvaart”
    PREMIUM

    Origineel plan van Antwerpse Vliegweek uit 1909 gaat onder de hamer: “Dé doorbraak van de Belgische luchtvaart”

    Het Brusselse veilinghuis Arenberg Auctions veilt eind april een stukje Belgische vliegtuiggeschiedenis: het origineel plan van de Antwerpse Vliegweek uit oktober 1909. Het evenement op de Wilrijkse Pleinen - de voorloper van Antwerp Airport lag op het Kiel, niét in Deurne - wordt beschouwd als hét momentum waarop de Belgische luchtvaart haar echte doorbraak kende. Het collector’s item was jarenlang eigendom van een privéverzamelaar.
    Antwerpen
  2. HERBELEEF. Antwerp 10 Miles: recordeditie met 40.000 lopers, Alex Kibet (34) bereikt als eerste de finish na 47 minuten en 21 seconden

    HERBELEEF. Antwerp 10 Miles: recordedi­tie met 40.000 lopers, Alex Kibet (34) bereikt als eerste de finish na 47 minuten en 21 seconden

    Zondag zakten tienduizenden lopers en supporters af naar Antwerpen voor de 38ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles. Het werd een recordeditie met maar liefst 40.000 deelnemers. Alex Kibet (34) bereikte als eerste de finish in 47 minuten en 21 seconden. Bij de vrouwen liep Imana Truyers de wedstrijd als eerste uit. Ook heel wat bekende Vlamingen legden de wedstrijd met succes af, waaronder premier Alexander De Croo, schepen van Onderwijs Jinnih Beels en actrice Tine Embrechts. Het evenement verliep vlot, zonder incidenten of regenbuien. Geniet nog even na met onderstaande liveblog.
    Antwerpen