© Stefaan Beel

Karen Damen maakt opnieuw een plaat en beleeft ook première van theaterstuk

In het theaterstuk Assisen 2 - De Gifmoord zet ze momenteel haar eerste stappen in een serieuze acteerrol. Maar achter de schermen werkt Karen Damen (44) naarstig verder aan haar muzikale carrière. Meer zelfs, ze zit opnieuw in de studio voor de opvolger van haar debuutplaat Een Ander Spoor.

dennis van goethem

De eerste songs zijn zelfs al opgenomen. “Klopt”, klinkt het bij haar management. “Karen is druk bezig aan nieuwe muziek. Al zit het proces nog in de eerste fase. Er is momenteel nog geen label dat het tweede album zal uitbrengen en voorlopig staan er ook geen concerten gepland. Karen wil eerst focussen op haar theaterwerk. Daarna geven we de muzikale plannen meer vorm.”

Zeker is wel dat ook deze keer enkele gastartiesten zullen opdraven. Voor Een Ander Spoor strikte Damen onder meer Regi, Tourist LeMC, Jelle Cleymans en Hooverphonic-gitarist Raymond Geerts. Wie nu mee de studio induikt, blijft geheim. Ook zal er geen cameraploeg in haar zog lopen. “Er komt geen vervolg op Karen Maakt een Plaat. Karen wil haar album maken zonder in de spotlights te lopen. De aandacht maakte haar vorige keer erg onzeker, waardoor ze geen specifiek genre durfde kiezen. Nu kan ze volledig haar eigen zin doen.”

Damens debuut deed het goed in de hitlijsten. Een Ander Spoor stond drie weken op nummer één in de Ultratop en bleef 24 weken in de charts staan. Damen verkocht meer dan achtduizend fysieke exemplaren en werd druk gestreamd op Spotify. Maar tegelijk kreeg haar plaat striemende kritieken en bleef het bij één liveconcert in de Lotto Arena.

Bekend volk in de rechtszaal

Tijdens de première van Assisen 2 - De Gifmoord kroop Karen Damen gisteren voor het eerst in de huid van haar personage Linda, een getuige in een moordproces. “Linda is een uitvergrote en marginale versie van mezelf”, aldus Damen. Ze kreeg de rol op haar lijf geschreven door regisseur Frank Van Laecke en haar beste vriend James Cooke, die met zijn theaterhuis Uitgezonderd de productie in handen heeft. Kürt Rogiers en Francesca Vanthielen hernemen hun rol als advocaat en procureur. Zij speelden ook mee in Assisen, de voorstelling die vorig seizoen 15.000 toeschouwers lokte.