Weer aanhoudingen bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

Nieuws
Bijna tweehonderd actievoerders zijn zaterdag aangehouden bij nieuwe pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten, melden media in de VS. De arrestaties waren op de Northeastern University in Boston, de Arizona State University en de Indiana University, schrijft The New York Times.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:08
Afbeelding
beeld anp

Demonstranten hadden op de onderwijsinstelling in Boston een tentenkamp opgezet. De directie vroeg hen te vertrekken, maar dat weigerden ze. Zaterdag heeft de politie het kamp afgebroken en 102 activisten aangehouden. In Arizona werd een kampement op de universiteit afgebroken, 69 mensen werden meegenomen. Ook in Indiana greep de politie in. Opgebouwde tenten werden verwijderd en 23 actievoerders zijn aangehouden.

De landelijke protestgolf begon aan de Columbia University, waar vorige week tientallen betogers werden opgepakt nadat de universiteitsautoriteiten de politie erbij haalden. Sindsdien zijn op steeds meer universiteiten in de VS soortgelijke acties gehouden en al meer dan zevenhonderd betogers gearresteerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hamas: Palestijnen moeten 'opstaan en marcheren' na 'bloedbad'

Hamas heeft Palestijnen zondag opgeroepen 'op te staan en te marcheren' in reactie op 'het bloedbad' dat het Israëlische leger volgens de Palestijnse beweging heeft aangericht met zijn luchtaanval op een vluchtelingenkamp in Rafah, in het uiterste zuiden van de Gazastrook.

Afbeelding

Jongvolwassenen verhuizen vaker, mogelijk door komst basisbeurs

Jongvolwassenen verhuizen weer meer, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Mogelijk komt dat door de herinvoering van de basisbeurs sinds het studiejaar 2023/2024. Met zo'n 25.

Afbeelding

Onderzoek: weer minder donateurs, verdere verslechtering dreigt

Het aantal Nederlanders dat geld geeft aan goede doelen is opnieuw afgenomen. De gedaalde koopkracht en zorgen of donaties wel goed terechtkomen zijn de voornaamste redenen om voorzichtiger te zijn met doneren, meldt ABN AMRO op basis van jaarlijks onderzoek.

Afbeelding

Specialistisch team betreedt ingestorte parkeergarage Nieuwegein

Een specialistisch team van de brandweer betreedt de deels ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein om te zien of het veilig is.

Afbeelding

St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein roept mensen op niet te komen

Het St. Antonius Ziekenhuis roept mensen op om niet naar de locatie in Nieuwegein te komen. Dat zegt het ziekenhuis op X. Volgens een woordvoerder worden mensen die met medische klachten naar het ziekenhuis willen, opgeroepen om naar de locatie van het ziekenhuis in Utrecht te..

Afbeelding

Specialistische eenheden ingezet bij instorting parkeergarage

Bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zijn verschillende specialistische eenheden van hulpdiensten aanwezig bij de parkeergarage waarvan alle hellingen zijn ingestort.