Het Sportoase-zwembad opent dit weekend in Lille op de Balsakker.© BERT DE DEKEN

Zoerselse zwemwezen kunnen tegen verminderd tarief in Sportoase Lille terecht

Zoersel -

De gemeenteraad van Zoersel keurde unaniem een overeenkomst met de gemeente Lille goed in verband met het gebruik van het nieuw Sportoase-zwembad in Lille.

Zoerselse inwoners en verenigingen kunnen er gaan zwemmen tegen het verminderd tarief dat ook de inwoners van Lille en partnergemeenten Kasterlee en Zandhoven krijgen. Het gaat om 4,80 euro voor jongeren en volwassenen boven 12 jaar (normaal 6 euro) en 3,5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Peuters zwemmen gratis. Ook het schoolzwemmen kan vanaf 1 mei worden heropgestart, als scholen het dit schooljaar nog praktisch geregeld krijgen. De kostprijs per schooljaar zal rond de 100.000 euro draaien, wat minder is dan bij het intussen gesloten zwembad in Pulderbos.

Sportoase Lille is klaar om bezoekers te ontvangen.© BERT DE DEKEN

Het nieuw Sportoase-zwembad in Lille op de Balsakker opent dit weekend. Schepen voor Sport Olivier Rul (Open Vld) is blij met de overeenkomst maar laat weten dat ook de mogelijkheid om samen te werken met de mobiele zwemschool Swimwise wordt onderzocht. Dat concept komt van een Zoersels bedrijf en vraagt geen verplaatsingskosten voor de kinderen bij het schoolzwemmen. “We zien dit als mogelijke aanvulling”, zegt schepen Rul.

De oppositiepartijen keurden de overeenkomst unaniem mee goed. “Dit is een goedkopere oplossing dan mochten we met de hoge kost van een eigen intergemeentelijk zwembad zitten”, zegt Wouter Bollansée (Vlaams Belang). Ook Heerlijk Zoersel schoof de piste Lille destijds mee naar voor.  (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners