Rijles eindigt in mineur: bestuurster (17) vergist zich van pedaal en parkeert auto verticaal naast spoorweg

De auto kwam verticaal tot stilstand vlak naast de spoorweg in Kontich.© rr

Kontich -

Een leerling bestuurster en haar moeder kwamen er met de schrik vanaf tijdens een rijles in Kontich. De 17-jarige bestuurster had zich van pedalen vergist. De auto kwam verticaal tot stilstand vlak naast de spoorweg.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 14.30 uur. “Een moeder was haar dochter rijles aan het geven ter hoogte van de Lintsesteenweg in Kontich”, vertelt Kathleen Beirinckx, woordvoerder van politiezone Hekla. “Toen de jonge bestuurster de Rozengaard uitreed en op een T-splitsing met de steenweg kwam, vergiste ze zich van pedalen. In plaats van te remmen duwde ze het gaspedaal in.”

De auto ging over de Lintsesteenweg, door de haag en donderde daar een klein muurtje af. De wagen belandde uiteindelijk verticaal, vlak naast de spoorweg. “De moeder en dochter kwamen er met de schrik vanaf. Ze werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Beirinckx.

Door het ongeval werd het treinverkeer in Kontich kort stilgelegd. Na de takeling van het wrak kwamen technici van spoorwegbeheerder Infrabel ter plaatse voor een controle. Rond 15.30 uur kon het treinverkeer op normale snelheid weer passeren.

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen