“Hij is een mengeling van Dutroux en Hitler”: zestiger terroriseerde jarenlang gezin en dwong stiefzonen om seks te hebben met hun moeder en zus

Themabeeld© Shutterstock

Voor de correctionele rechtbank van Charleroi is woensdag het proces begonnen tegen een zestiger die zijn gezin jarenlang seksueel, psychologisch en fysiek terroriseerde. “Hij is een mengeling van Dutroux en Hitler”, citeert ‘La Dernière Heure’ de openbare aanklager.

jvh

De openbare aanklager omschreef de zaak bij het begin van zijn openingspleidooi als “het ergste dossier dat ik in 22 jaar carrière heb voorbereid”. Verschillende advocaten zouden zelfs geweigerd hebben om de verdachte – die enkel bekendstaat als ‘Eric’ – te verdedigen, vanwege de ernst van de feiten. De 61-jarige man zou zijn echtgenote, zijn drie kinderen en drie stiefkinderen twintig jaar lang misbruikt hebben.

De zaak ging aan het rollen toen één van de stiefdochters van de man in november 2021 – na jarenlang misbruik – naar de politie durfde te stappen. De jonge vrouw werd naar eigen zeggen vanaf haar negende verkracht door haar stiefvader, de eerste keer in ruil voor een Barbie-pop. Ook de moeder van het meisje zou destijds onder dwang betrokken zijn bij die seksuele handelingen. “Het meisje was 10 of 11 jaar oud toen de verdachte haar dwong om een seksuele relatie te hebben met haar moeder”, aldus de openbare aanklager.

“Het meisje was 10 of 11 jaar oud toen de verdachte haar dwong om een seksuele relatie te hebben met haar moeder”

Openbare aanklager

“Mengeling van Dutroux en Hitler”

Uit het daaropvolgende onderzoek blijkt dat de man een klimaat van terreur voerde in zijn gezin. Zo hebben ook zijn twee stiefzonen het over verkrachting, mishandeling, en verbale bedreigingen. De twee jongens werden ook gedwongen om seks te hebben met hun moeder of hun zus, terwijl de man toekeek. In andere verhalen duikt het gebruik van honden of zelfs slakken tijdens gedwongen seksuele daden op. De man wordt ook beschuldigd van pooierschap, waarbij hij zijn echtgenote en een stiefdochter dwong tot prostitutie, en dierenmishandeling.

De man ontkent alles, en erkent enkel dat hij af en toen één van zijn zonen een klap gaf. De zwaarwichtige beschuldigingen zijn volgens de man “een complot” omdat “iedereen mij geld verschuldigd is”. Tot onbegrip van de openbare aanklager, die de man omschreef als een “psychopaat”, “een groot gevaar voor de samenleving”, en zelfs “een mengeling van Dutroux en Hitler”. De man riskeert twintig jaar gevangenisstraf, een uitspraak wordt verwacht op 10 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen