KRC Genk

AA Gent en Racing Genk hebben mondeling akkoord over overstap Wouter Vrancken

© BELGA

Wouter Vrancken en KRC Genk gaan per direct uit elkaar. De toekomst van de hoofdcoach ligt bijna zeker bij AA Gent, dat intussen een akkoord heeft gevonden met de Limburgse club over de overstap.

Marnik Geukens, Gilles Niesen

De verstandhouding tussen Wouter Vrancken en het bestuur van KRC Genk was al enige tijd zoek. Na een schitterend eerste seizoen, waarin de Limburgers onder Vrancken verfrissend voetbal brachten en net naast de landstitel grepen, bleven de prestaties dit jaar onder de verwachtingen. Zowel Europees als in de competitie – op een opflakkering in de Champions’ play-offs na – werd er niet naar verwachting gepresteerd. Dat leidde tot nervositeit, omdat beide partijen een andere mening hadden over de oorzaak van de matige prestaties.

Waar Vrancken het grote verschil met het eerste seizoen graag verhaalde op het vertrek van sterkhouders als Onuachu (januari ’23), Trésor (augustus ’24), Munoz (januari ’24) en Paintsil (februari ’24) vonden de Genkse sportief verantwoordelijken dat met de huidige spelerskern betere prestaties mogelijk zijn. Bovendien meende het Limburgse bestuur ook dat de inpassing van talentvolle jongeren sneller kon verlopen, een element dat centraal staat in het langetermijnbeleid van de club.

Op weg naar AA Gent

De onderlinge fricties werden steeds groter, ook omdat alles erop lijkt te wijzen dat Vrancken de nieuwe trainer van AA Gent wordt. De Oost-Vlamingen hebben al een akkoord met de Limburgse club, het is alleen nog wachten op een deal tussen Vrancken en de Buffalo’s. Racing Genk zelf wenst voorlopig niet te reageren.