Koningin Margrethe en prins Henrik.
Volledig scherm
Koningin Margrethe en prins Henrik. © epa

"Ze maakt me belachelijk": echtgenoot van Deense koningin voelt zich niet gerespecteerd

De echtgenoot van de Deense koningin Margrethe (77) heeft er in een kranteninterview over geklaagd dat zijn vrouw hem niet zo respecteert zoals in een huwelijk gebruikelijk is. "Ze maakt me belachelijk. Ik ben niet met de koningin getrouwd om in Roskilde begraven te worden", klinkt het in het boulevardblad 'Se og Hør'.

  1. COLUMN. “Lof voor prinses Amalia bij staatsbanket, maar waarom wél feesten en amper koninklijke taken?”
    PREMIUM
    Royalty

    COLUMN. “Lof voor prinses Amalia bij staatsban­ket, maar waarom wél feesten en amper koninklij­ke taken?”

    Een donkerblauwe jurk en opmerkelijke familiejuwelen. Meer had Amalia (20) niet nodig om te schitteren op het staatsbanket ter ere van de Spaanse koning. Een welgekomen afwisseling, want de Nederlanse kroonprinses krijgt vaak kritiek te slikken over haar kledingkeuzes. Al valt het onze koninklijke mode-expert Jelka Van Duyse wel op hoe Amalia zich amper laat opmerken tijdens officiële koninklijke activiteiten. Tenzij het om een feestje gaat. “Het contrast met onze prinses Elisabeth is erg groot.”
  2. Ze staat bekend als arrogant, autoritair en ijzig, maar onze man zag groothertogin María Teresa ontdooien bij Filip en Mathilde
    PREMIUM
    Royalty

    Ze staat bekend als arrogant, autoritair en ijzig, maar onze man zag grootherto­gin María Teresa ontdooien bij Filip en Mathilde

    Afstandelijk, arrogant en autoritair. Van alle echtgenotes van Europese vorsten zijn de vooroordelen over de Luxemburgse groothertogin María Teresa (68) het grootst. Maar tijdens het staatsbezoek aan België liet ze een verrassend warme, hartelijke en goedlachse kant zien. In het gezelschap van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) ontdooide de groothertogin met Cubaanse roots en liet ze zelfs onverwacht haar hart spreken: “Zoals elke banneling moest ik vechten om geaccepteerd te worden.”