Tyson Kouraichi wil dit jaar op Vlaams en gemeentelijk niveau doorbreken.© RR

Oprichter Tyson (21) van Vooruit Hove is jongste kandidaat van de partij in Antwerpen

Hove -

Net nadat Tyson Kouraichi (21) Vooruit afdeling Hove heeft opgestart, staat hij als jongste kandidaat van de partij in de provincie Antwerpen op de kieslijst voor het Vlaams Parlement. Jongeren, wonen en onderwijs vormen zijn belangrijke thema’s.

Kouraichi maakte Vooruit in Hove op zijn twintigste weer actief. Op het Vlaamse politieke niveau staat hij bij Vooruit op de elfde plaats. “Als jonge kerel die actief is in het jeugdwerk weet ik wat er leeft. Voor veel jongeren zijn zaken die vroeger normaal waren, dat stilaan niet meer. Een betaalbare eerste woning vinden bijvoorbeeld.”

LEES OOK. Vooruit opnieuw actief in Hove, maar blijft bij kartel Hove Beweegt

Ook richt hij zich op het onderwijs. “De Vlaamse regering slaagt er maar niet in om de tanker in de juiste richting te keren. De kwaliteit moet omhoog en we moeten het beroep van leerkracht dringend aantrekkelijker maken.”

Tot slot vindt Kouraichi dat de stem van de jongeren gehoord moet worden in de politiek. “We staan voor verkiezingen waarop 800.000 jongeren voor het eerst gaan stemmen. Het is dus belangrijk om de stem van die jongeren te laten horen.”

In Hove vormt Vooruit sinds 1994 met Groen en onafhankelijken de partij Hove Beweegt. Kouraichi staat er op de derde plaats voor de gemeenteraadsverkiezingen. (fisp)

LEES OOK. Diederik Vandendriessche trekt lijst van Hove Beweegt: “Ik ben kandidaat-burgemeester”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hove