© ATV

36-jarige Dimitri doodgestoken door vriendin (24) na hoog oplaaiende ruzie: “Het zag er een goed koppel uit”

Burcht -

Dimitri Van Den Borre (36) werd maandagavond neergestoken in zijn appartement in Burcht door zijn 24-jarige vriendin. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Buurtbewoners reageren verontwaardigd op de feiten. “Het waren vriendelijke mensen en het leek een goed koppel”, klinkt het. “We hoorden eigenlijk nooit ruzie, behalve gisteravond dan.”

Pieter Van Hecke
Bron: Eigen berichtgeving

De feiten vonden plaats in één van de sociale appartementen in de Prins Leopoldstraat. Rond 23 uur kregen de politie en de hulpdiensten een verontrustende oproep. Een vrouw van 24 had haar 36-jarige vriend, Dimitri Van Den Borre, neergestoken na een zware ruzie. Eens ter plaatse bleek dat voor hem alle hulp te laat kwam, hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De vrouw kon door de politie worden ingerekend en er werd een onderzoeksrechter aangesteld voor doodslag. Er vond tevens een sporenonderzoek plaats en het appartement werd verzegeld.

Geroep en getier

De bewoners van het appartementsgebouw reageren verontwaardigd over de feiten. “Dimitri was een rustige man en het leek een goed koppel te zijn. Ze waren vriendelijk en we hoorden eigenlijk nooit ruzie”, zegt buur Jean-Pierre Van Lombergen. Het slachtoffer woonde nog maar net in het appartement. “Hij woonde hier amper vier à vijf weken. Hij kwam hier met niets toe, enkel een slaapzak en zijn kat had hij bij zich. Van een buurvrouw, die jammer genoeg overleed, kreeg hij enkele meubels”, zegt Jean-Pierre.

De buurtbewoners hebben een vermoeden dat Dimitri vroeger op straat leefde, maar uiteindelijk in Zwijndrecht onderdak kreeg. Hij en zijn vriendin, een 24-jarige blonde dame, waren altijd samen. “Het was een vriendelijk meisje en ze zei altijd goeiendag”, zegt onderbuurvrouw Josefa. “Maandagavond rond 22 uur hoorde ik veel geroep en getier uit het appartement komen en een half uur later stond hier dan de politie. We wisten niet wat er gebeurde, maar wel dat het niet pluis was.”

Kat meegenomen

Het werd hen echter snel duidelijk dat hun buur overleden was. “Toen we de ambulance zagen wegrijden zonder zwaailichten, wisten we genoeg. Eerst dachten we aan een overdosis, tot we de krant lazen vanmorgen. De politie is deze nacht tot 2 uur ter plaatse gebleven voor onderzoek. Zelfs zijn kat hebben ze meegenomen”, klinkt het.

Wat de oorzaak was van de ruzie, is voorlopig onduidelijk. De identiteit van de vrouw blijft een mysterie en ze was ook door de bewoners niet gekend. “Ze zou uit Oostende komen, maar meer weten we over haar niet”, klinkt het.

De dodelijk steekpartij gebeurde rond 23 uur. De vrouw alarmeerde zelf nog de hulpdiensten. Die snelden ter plaatse, maar voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De vrouw werd ter plaatse gearresteerd en er werd een onderzoeksrechter aangesteld voor doodslag.

“Goed koppel”

De buren zijn geschrokken van het voorval. “Ze hadden niet vaak ruzie. Ze leken goed overeen te komen als je ze zag. Het was een goed koppel”, getuigt Willy Meersman, een van de buren. “Hij woonde hier nog maar net. Hij was een vriendelijke man en zei altijd hallo als we hem in de gang tegenkwamen. We hebben nooit last gehad met hem.”

Enkele andere buurtbewoners hoorden maandagavond geroep en getier. “Wat later stonden er plots allemaal wagens met blauwe lichten in onze straat”, zegt Jean-Pierre Van Lombergen. “Het is een ramp.”

© svde

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen