© Tommy Maes

“We willen onze gasten nieuwsgierig maken en dat lukt”

In de ingang van B&B De Worthoeve in Geel Ten Aard prijkt een imposante fotomuur. Aan de hand van 2.500 foto’s wordt het Aziatische avontuur van uitbaters Kevin Oris en Katrien Van Eepoel in beeld gebracht.

Tommy Maes

Deze week kon je in het VTM-programma Met vier in bed onder meer een kijkje nemen in de Geelse Bed & Breakfast van voetballer Kevin Oris en zijn vrouw Katrien Van Eepoel. Wat in de aflevering fel opviel, was de grote fotomuur in de inkomhal. De muur is een collage van 2.500 foto’s die samen een foto vormen van twee handen die een camera vasthouden. De foto’s vertellen het verhaal van de zes jaar die Kevin, Katrien en hun gezin hebben doorgebracht in Azië. Zo speelde Kevin eerst twee jaar in Zuid-Korea, een jaar in China, opnieuw twee jaar in Zuid-Korea en tenslotte nog een jaar in Japan.

“Ik kwam eigenlijk op het idee toen we in verschillende restaurants een fotomuur hadden gezien”, vertelt Kevin Oris. “Omdat Katrien tijdens ons verblijf een massa foto’s maakte, bedacht ik me dat dit zeker iets was om in onze B&B toe te passen. We hadden ondertussen daarvoor al deze oude hoeve gekocht. En bij opzoekingswerk via internet kwam ik op een computerprogramma uit waarmee je verschillende foto’s kon laten samenvloeien tot een grote foto. De schoonbroer van Katrien, die toen nog een fotozaak had, kocht de software en ging ermee aan de slag. Katrien selecteerde de foto’s en uiteindelijk kwamen we op dit eindresultaat. De collega werd speciaal afgedrukt op behangpapier en de schoonbroer heeft die op de muur geplaatst. Met de muur willen we onze gasten nieuwsgierig maken. En dat lukt, want telkens krijgen we er vragen over. Het doel is dus geslaagd. Het blijft het ideale middel om het ijs te breken.”

© Tommy Maes

Paar weken zoet

“Om de foto’s voor de collage te selecteren ben ik toch een aantal weken zoet geweest”, zegt Katrien Van Eepoel. “Ik had ook altijd een fototoestel mee als ik buiten kwam. Alles wat we in de drie landen hebben ontdekt, heb ik gefotografeerd. Dat gaat van prachtige landschappen en stadstaferelen tot monumenten en diverse gerechten. Maar natuurlijk ook veel familiefoto’s van ons met onze dochters Louise en Feline. Van elk jaar in Zuid-Korea, China en Japan heb ik ook een fotoboek gemaakt. Die haal ik nog regelmatig boven. Voor de collage heb ik zo’n 2.500 foto’s uitgekozen. Het grootste deel heb ik zelf gemaakt, behalve beelden van Kevin bij het voetbal. Die komen van de clubs waar hij speelde. Maar uiteindelijk vertelt elke foto in de collage een eigen verhaal. Zo kunnen we gewoon een hele dag naar de fotomuur kijken als we niet opletten. Als centraal beeld hebben we een foto uitgekozen van onze oudste dochter Louise die zelf een speelgoedcameraatje vasthoudt. Dat vonden we het perfecte beeld voor onze collage.”

“Onze dochters Louise en Feline komen uiteraard ook aan bod in de collage”, vertelt Katrien. “Zo is Louise een groot deel van haar leven opgegroeid in Azië. Dat was niet altijd even gemakkelijk, want ze moest elk jaar weer verhuizen en opnieuw vriendjes maken. Maar dat lukte wonderwel. In Zuid-Korea is ze zelfs gestart met lessen taekwondo. Haar leraar was een ex-wereldkampioen. Ze kon heel goed mee met de lessen, ook al werden die in het Koreaans gegeven. De jongste dochter Feline is zelfs in Kyoto geboren. Dat komt later ook op haar identiteitskaart te staan, dan heeft ze altijd iets om te vertellen. De bevalling was ook een speciale ervaring, want in tegenstelling tot in België staat daar heel veel volk op te kijken. Zelfs Louise was er aanwezig.”

Draad weer opgenomen

Vorig jaar openden Kevin en Katrien B&B De Worfthoeve in Geel Ten Aard, waar Katrien ook een kapperszaak uitbaat en yogalessen geeft. “We hebben ondertussen onze draad weer opgenomen in België”, zegt Katrien. “Ik ben blij dat we terug in de Kempen zijn, maar ik heb heel mooie herinnering aan onze tijd in Azië. Het gaat om drie verschillende culturen, maar we hebben er prachtige dingen beleefd. Als ik moet kiezen tussen de drie landen, dan gaat mijn keuze zeker voor Zuid-Korea. De mensen zijn er heel vriendelijk en behulpzaam en het is een prachtig land. Ook de mensen die bij ons op bezoek kwamen, zijn er echt onder de indruk van. En die herinneringen komen zeker tot leven op de fotomuur. We willen ook nog een gelijkaardige muur in onze privéwoonst, maar daar worden nog meer foto’s in verwerkt.”

www.deworfthoeve.be