donderdag 20 juni 2019 - Wielrennen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Viviani troefde Sagan af in de spurt. Photo News

Ronde van Zwitserland

Viviani wint weer, Stuyven derde

Het lentedipje van Elia Viviani (Deceuninck–Quick-Step) is duidelijk verleden tijd. In de straten van Einsiedeln sprintte de Italiaanse kampioen naar zijn tweede ritzege op rij. Peter Sagan, die wel in de leiderstrui blijft, moest net als dinsdag de duimen leggen. De zege voor Viviani is des te opmerkelijk omdat hij bij de start van deze zware Ronde van Zwitserland nog vreesde dat er alleen in rit 3 een sprintkans zou zijn. Maar net die etappe won hij niet, wél de volgende twee.

“Ik had al begrepen dat ik na mijn hoogtestage in Livigno in grote vorm was”, legde Viviani uit. “Bovendien is dat het voordeel van de ploeg waarin ik rijd. Ik had gevraagd om mij als eerste aan de laatste bocht af te zetten en dan doen zij dat. Zij maken mijn leven zo makkelijk. Nu is het zaak om deze vorm vast te houden tot de Tour.”

Nog dit: ook de Belgen steken stilaan hun neus aan het venster in Zwitserland. Dinsdag stonden er met Stuyven, Vanmarcke, Dewulf en Van Avermaet al vier bij de eerste elf. Gisteren sprintte Stuyven na Viviani en Sagan zelfs naar de derde plek. Ook de Belg van Trek-Segafredo lijkt net als Viviani enkele mindere maanden achter zich te hebben gelaten. Vanaf vandaag trekt het peloton de Zwitserse bergen in en mogen we andere renners vooraan verwachten. (wvo)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws