© Jef Wijckmans

Drie vrienden heropenen dancing Escape als nachtclub Luxx

De bekende Reetse dancing Escape beleeft zijn laatste dagen. Na 25 jaar besliste de zaakvoerder om andere uitdagingen op te zoeken. De nieuwe uitbaters willen een totale make-over en plannen later de opening van nachtclub Luxx.

Jef Wijckmans

De laatste dagen van dancing Escape in de Pierstraat in Reet zijn geteld. Na 25 jaar besliste de uitbater om het nachtleven achter zich te laten en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Hij maakte zijn beslissing via een kort zoekertje in de media bekend.

Gary Oksuz (39) las het bericht en bracht een bod uit. Half mei was de overname getekend en kwam de dancing in handen van Gary. Hij gaat hiervoor scheep met zijn vrienden Abdil Ozcelik (29) en Yervand Chuljyan (28).

“Ik heb zelf veel ervaring in het uitgaansleven”, zegt Gary. “Eerder nam ik café The Corner in Boom en café Derby in het Aartselaarse dorpscentrum over. Ik was ook korte tijd zaakvoerder van café De Linde in Hemiksem en onlangs opende ik brasserie De Polder in Duffel. Een dancing leek me nog een uitdaging. Maar dat kan ik niet alleen. Via bouwmaatschappij Eurobuild ken ik Abdil en Yervand, die als zielsgenoten meteen enthousiast waren om mee in dit project te stappen.”

Hoogdagen

In een periode dat het succes van nachtclubs en dancings achter de rug lijkt, is dit volgens hem toch geen risico. “Het klopt dat het nachtleven in het algemeen minder populair geworden is” reageert Yervand. “Het is aan ons om het tij te doen keren. We willen hiervoor de sfeer van de vroegere hoogdagen van de dancing terughalen.”

De muziekkeuze zal een grote rol spelen. Daarvoor zullen disco, ambiancemuziek en commercieel getinte songs zorgen. Maar ook techno en house kunnen volgens de nieuwe zaakvoerders zeker voor sfeer zorgen. Niet alleen de muziek, ook de infrastructuur, het concept en de doorpolicy, zullen veranderen. “En het interieur heeft een grondige renovatie nodig”, zegt Abdil. “We namen designer Eric Kuster onder de arm om de club in een nieuw jasje te steken. In juli en augustus zullen de deuren daarom gesloten blijven. Het is onze bedoeling om op vrijdag 7 september te heropenen onder de naam Luxx.”

De zaak zal elke vrijdag en zaterdag open zijn vanaf 22u. Maar eerst is er nog het afscheidsfeest van de huidige dancing. Op zaterdag 29 juni staat een feest onder de naam ‘Closing Escape’ op de kalender.

www.theluxx.be