Koen Heyns en Annelies Smits van Bytesize, Veerle en Yves Van Craenenbroeck van De Swaenhoeve en traiteur Werner van der Loo tussen de Friese paarden.© kma

Leiderschap boosten op Swaenhoeve met ervaren trainers, lekker eten, Friese paarden en overnachting in unieke lodges

Zoersel -

Drie Zoerselse bedrijven slaan de handen in elkaar om unieke leiderschapstrajecten aan te bieden op domein De Swaenhoeve in Zoersel. Het gaat om meerdaagse sessies met overnachtingen gericht op beginnende leidinggevenden of leidinggevenden die op zoek zijn naar verdieping, extra tools en methodieken.

Kristin Matthyssen

Op De Swaenhoeve aan de Sint-Antoniusbaan valt altijd iets te beleven. Tijdens ons bezoek ligt een hoogzwanger Ouessantschaapje wat ongemakkelijk in haar stal, terwijl haar soortgenoten buiten spelen. Yves Van Craenenbroeck kent zijn dieren. “Ze kan elk moment bevallen”, vertelt hij. “De uier staat gespannen.” “Dat zegt hij al een week”, knipoogt zijn vrouw Veerle naar ons. Als we vertrekken ligt het schaap er nog steeds. We zijn nog maar een half uur weg of Yves stuurt een videootje door waarop een nog nat lammetje staat. Dju, net gemist! En zo is het altijd wel wat op het mooi domein.

Fitness

Van Craenenbroeck heeft al sinds zijn jeugd een passie voor gezondheid, sport en welzijn. Als pionier en leverancier in de fitnessindustrie bracht hij destijds de grootste fitnessclubs in de Benelux op de idee ook wellness te integreren. Sinds enkele jaren brengt hij het beste wat de natuur te bieden heeft, de bossen van Zoersel inclusief lodges en paarden, samen in De Swaenhoeve.

“We waren al langer met leiderschapstrajecten bezig hier, samen met verschillende partners. Heel toevallig, nadat ze het communiefeestje van hun kind hier georganiseerd hadden, leerde ik Annelies Smits en Koen Heyns kennen. Ze wonen op een kilometer van het domein en zijn met hun bedrijf Bytesize ongelooflijk straf bezig. Ze houden zich onder meer bezig met het boosten van bedrijven in verandering. Vanuit hun ervaringen met HR en processen zetten ze medewerkers elke dag in hun kracht om hun talenten optimaal te benutten. Ze werken vanuit de waarde van het individu.”

Paarden

Annelies heeft een HR-achtergrond. “Zij heeft mij destijds nog aangeworven”, lacht haar man Koen. Bytesize beschikt over een team van vijf trainers met elk hun specialiteit. Yves zal zich tijdens de leiderschapstrajecten met de paardencoaching bezighouden en zijn kudde inzetten om de deelnemers zich te laten spiegelen. “We nemen de tijd om de deelnemers individueel te leren kennen, om het masker eraf te halen. Wié zit er voor ons? De interactie tussen deelnemers en paardenkudde is magisch.”

Omdat zo’n meerdaags leiderschapstraject pittig is maar ook prettig moet blijven, is er tijd voor een koetsenrit, yoga in de yurt en zorgt traiteur Werner van der Loo voor drie lekkere maaltijden en nog snacks per dag. “We leerden Werner kennen nadat hij hier zelf al eens enkele keren een feest had verzorgd, altijd enorm lekker. Het is fijn om met drie Zoerselse bedrijven samen te werken. Noem het maar leiderschapstrajecten van de korte keten!”

De Swaenhoeve, met links de gastvrouw en -heer, dan Koen en Annelies van Bytesize en rechts Werner van der Loo van Homecooking.© kma

Bytesize en De Swaenhoeve mikken op beginnende leidinggevenden of leidinggevenden op zoek naar verdieping, extra tools en methodieken. Het hele traject telt drie meerdaagse sessies, online intervisies en nog een slotdag met een terugblik op het persoonlijk leertraject. “We werken met groepen van minimum vijf en maximum twaalf deelnemers, om kwaliteit te leveren”, legt Koen uit. “Bedrijven kunnen kiezen om uitsluitend met hun eigen mensen in te schrijven. Of we kunnen de data openzetten voor open sessies, zodat mensen uit verschillende bedrijven het traject doorlopen. Vaak leidt dit tot een interessante kruisbestuiving en dynamiek.”

“Het fijnste is altijd achteraf te vernemen dat je een authentieke, blijvende impact hebt gehad en verandering in persoon en team hebt gebracht”, vertelt Annelies. “Je kan echt je beperkingen als mens en als leider doorbreken.”

Alle info op: www.deswaenhoeve.be/leiderschapstraject

www.bytesize.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners