Wolf passeert langs hondenopvang ’t Dierenhoekske, maar staat voor gesloten deur

Hondenopvang ’t Dierenhoekske op de grens van Dessel en Retie kreeg tien dagen geleden bezoek van een opmerkelijke viervoeter. Op beelden van een bewakingscamera, die worden gedeeld op de Facebookpagina van Welkom Wolf, loopt een wolf op de parking.

joro

Mocht de wolf effectief al op zoek zijn geweest naar een dak boven zijn hoofd dan had hij beter even op voorhand de openingsuren gecheckt. Rond het tijdstip dat het dier werd vastgelegd op beeld, de nacht van 25 op 26 april kort na middernacht, was ’t Dierenhoekske om evidente redenen gesloten. Het valt mensen die reageren op de Facebookpost ook op dat de wolf mankt met zijn linkervoorpoot.

Volgens Welkom Wolf kan het traject dat dezelfde wolf ervoor en erna heeft afgelegd gereconstrueerd worden aan de hand van meldingen. Zo trok hij door de Kempense gemeenten Balen, Mol, Meerhout, Geel en uiteindelijk Dessel en Retie. Op 25 april ‘s middags werd de wolf gefotografeerd terwijl hij de Molse Zuiderring N71 overstak. Die avond om 22u kon een chauffeur een video van het dier maken in Mol-Ezaart. Omstreeks 00.18 uur werd hij vervolgens gespot aan ’t Dierenhoekske op de grens van Dessel en Retie. Sindsdien is er van deze wolf geen nieuws.

LEES OOK. Jonge wolf gesignaleerd aan café De Oude Jager: “Zwervend dier kan 80 kilometer per nacht afleggen”

Welkom Wolf maakt ook gewag van een wolf die in de avond van zondag 5 mei werd gespot in de Noorderkempen, vlak bij de Belgisch-Nederlandse grens in Meersel-Dreef. Wellicht gaat het niet om wolvin Emma die niet zo heel ver daarvandaan haar territorium heeft, maar om een zwerver, zo stelt het meldpunt.

Wie het dier ziet, wordt verzocht de waarneming te melden bij Welkom Wolf via +32(0)495-32 53 30 of wolven@landschapvzw.be.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners