© JAA

Verbindingsweg Nx is taai dossier voor regio, maar iedereen mag nu mee discussiëren

Stabroek -

Al heel wat jaren is het dossier rond de aanleg van verbindingsweg Nx een discussiepunt in Stabroek en omgeving: om duidelijkheid te brengen organiseert De Nieuwe Rand zogenaamde werkateliers voor bewoners.

Erik Vandewalle

Open communicatie, participatie en co-creatie vormen de rode draad doorheen het regionale project De Nieuwe Rand, onderdeel van De Grote Verbinding en het Oosterweelproject. Om zo veel mogelijk mensen te betrekken organiseert het projectteam werkateliers. Op 13 mei vindt een werkatelier plaats in Jos in Hoevenen (Stabroek). De verschillende tracés voor een mogelijke nieuwe weg liggen dan op tafel. Ook de optie zonder nieuwe weg komt uitgebreid aan bod.

Ontwerpers en onderzoekers laten er zich ook informeren door bewoners en lokale organisaties, om hun kennis van het hele dossier aan te scherpen.

Na een algemene toelichting wordt in kleine groepjes samen gezeten. De conclusies van het werkatelier worden op het einde van de avond gebundeld. Ze vormen mee de onderzoeksvragen voor de ontwerpweek die het projectteam een week later rond hetzelfde gebied organiseert met experten. Kort na die ontwerpweek worden de resultaten gedeeld met de deelnemers van het werkatelier.

Het werkatelier vindt plaats 13 mei 2024 van 18.45 uur tot 21.30 uur in zaal Jos, Kerkstraat 89, 2940 Stabroek. Inschrijven moet voor 12 mei.

Wie niet aanwezig kan zijn, maar graag betrokken blijft, kan zich inschrijven op de nieuwsbrief via www.denieuwerand.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners