donderdag 16 augustus 2018 - Wielrennen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Photo News

BINCKBANK TOUR
Van 13 tot 19 augustus

‘Kasplantje’ barst in tranen uit

Een ritwinnaar die op de persconferentie in tranen uitbarst. Het overkwam Taco van der Hoorn gisteren. De 24-jarige Nederlander van Roompot boekte in Antwerpen de mooiste zege uit zijn carrière, terwijl het er tot twee maanden geleden naar uit zag dat hij dit seizoen niet meer zou koersen. “Begin november liep ik na een val op training een zware hersenschudding op. Ik kampte nadien met oververmoeidheid. In het begin was zelfs ontbijten te moeilijk. Ik kreeg mijn hartslag niet hoger dan honderd slagen per minuut. Ik was net een kasplantje. Pas sinds vorige maand ging het beter en ben ik weer beginnen te trainen. Ik heb als een gek getraind en heb pas vorig weekend mijn eerste koers gereden. En nu win ik hier in de WorldTour. Fantastisch.”

Taco van der Hoorn stond huilend de pers te woord na zijn ritzege. De Nederlander stond maanden aan de kant na een zware hersenschudding. BELGA/photonews

Van der Hoorn verraste zichzelf, maar ook zijn medevluchters én het peloton. Na de demonstratie in de tijdrit – hij reed meer dan één seconde per kilometer sneller dan de rest – van Stefan Küng leek de BinckBank Tour in een keurslijf te zitten. Een dag later is plots de Sloveen Matej Mohoric de nieuwe leider. “We hebben ons mispakt. Als we in de finale over grote en brede banen rijden, pakken we die mannen zeker nog terug”, aldus Küngs ploegmaat Greg Van Avermaet. “Nu was het op die lokale ronden constant draaien en keren en rugwind. Dan maak je moeilijk tijd goed. Dit is sneu voor Stefan”, aldus Greg Van Avermaet uit.” (bvc)

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws