Alaphilippe blijft na Amstel Gold Race nummer één op wereldranglijst, Van der Poel stijgt naar twaalf

© Photo News

De Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step), nummer een van de wereld sinds zijn overwinning in Milaan-Sanremo, blijft zijn eerste plaats op de UCI-ranking behouden na de Amstel Gold Race.

LEES OOK. Julian Alaphilippe begrijpt niet hoe Mathieu van der Poel nog terug kon komen: “Ik wist niet dat ze zo dicht zaten”

Met 3.315 punten gaat Julian Alaphilippe (de Nederlander Tom Dumoulin (3.310), de Spanjaard Alejandro Valverde (2.887), de Sloveen Primoz Roglic en Greg Van Avermaet voor. De Nederlander Mathieu van der Poel, winnaar van de Amstel Gold Race, steeg naar de twaalfde stek.

Oliver Naesen (11e) en Tim Wellens (20e) zijn naast Van Avermaet de enige Belgen in de top van het klassement. Jasper Stuyven is 41e, Wout van Aert 42e en Philippe Gilbert, winnaar van Paris-Roubaix, is vijftigste. De Oostenrijker Felix Grossschartner, winnaar van de Ronde van Turkije, steeg naar de 62e positie.

In het ploegenklassement staat Deceuninck - Quick-Step aan de leiding, voor Sky en Astana. Lotto Soudal is 15e, Wanty-Gobert 18e, Corendon-Circus 22e, Wallonie-Bruxelles 25e en Sport Vlaanderen-Baloise 30e.

Bij de landen blijft België de nummer een. Nederland wipte over Frankrijk naar de tweede plaats.

De nieuwe wereldranglijst houdt rekening met de resultaten van WorldTour wedstrijden van de afgelopen 52 weken, maar ook met de UCI continentale wedstrijden.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen