Manu Keirse© BART DEWAELE

Lezing Manu Keirse om elkaar te leren helpen bij verlies en verdriet

Malle -

Je kunt op heel veel momenten in het leven met ernstig verlies geconfronteerd worden, zowel in je eigen leven als in je onmiddellijke omgeving. Manu Keirse geeft een lezing over elkaar helpen bij verlies en verdriet op donderdag 25 april in Domein de Renesse in Oostmalle.

Het sterven van een familielid of een collega, een echtscheiding, een ongeneeslijke ziekte, verlies van je werk, leven met iemand met een beperking, verlies door onrecht: er zijn heel veel vormen van verlies en verdriet.

Is het nog ooit mogelijk om weer van het leven te genieten? Is het normaal dat je na een jaar nog kunt wenen om de dood van je moeder? Is het juist dat de tijd ‘alle wonden heelt’? Hoe kun je iemand in verdriet helpen en troosten?

Spreker Manu Keirse (emeritus hoogleraar verliesverwerking van de faculteit geneeskunde KU Leuven) reikt tijdens deze lezing tips aan om zowel mensen in verdriet zelf als hun familie, hun vrienden, hun studie- en werkomgeving te leren wat helpt en niet helpt om te overleven. Meer weten kan je in verdriet helpen om je eigen reacties en gevoelens te verstaan en je beter te handhaven op moeilijke momenten. Als omgeving kun je leren de juiste ondersteuning te bieden en mensen in die cruciale periode van hun leven niet in de steek te laten.

Reserveer je plekje voor donderdag 25 april om 20 uur (deuren open vanaf 19.30 uur) door een mailtje te sturen naar info@domeinderenesse.be

Tickets in vvk en leden Domein de Renesse 10 euro, niet-leden 12 euro.

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners