© eva

Sport en ontspanning 

Mama’s krijgen tulp cadeau aan finish van Lentejogging in Riemst

Riemst -

Met ruim 150 wandelaars en joggers op zondag 12 mei kan de gemeentelijke sportdienst van Riemst terugblikken op een geslaagde editie van het driemaandelijkse joggingevenement.

Eddy Vandoren

De driemaandelijkse jogging is na vier jaar een vaste waarde geworden. Heel wat deelnemers komen elk seizoen naar Riemst omdat de organisatie er tot in de puntjes verzorgd is en de uitgestippelde routes een prachtig beeld geven van telkens een ander hoekje van de grensgemeente. Zondag 12 mei was Riemst zelf aan de beurt, met vertrek en aankomst aan sporthal Op ’t Reeck. Gemeentelijk sportcoördinator Jos Meers had drie routes bewegwijzerd van 5, 7,5 en 10 km. De kortste ervan deed Vlijtingen en Lafelt aan, terwijl de langere routes richting Heukelom en Zussen liepen.

De vriendinnen Joëlle (41) uit Tongeren en Elisabeth (46) uit Riemst genoten van het langste traject. “Ook al zien we elkaar geregeld beroepshalve, toch hebben we tijdens de jogging nog altijd heel wat te vertellen”, grappen ze hijgend aan de aankomst, terwijl ze ter gelegenheid van Moederdag een tulp cadeau kregen.

Willy Kortleven was met zijn 76 jaar wellicht de oudste deelnemer. “Ik ben het ondertussen gewoon om bij de oudsten te horen, maar geniet telkens weer van de uitdaging”, bekent hij even voor hij aan de 10 km begint.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer