© Dick Demey

IN BEELD. Abdi wint zijn slotkamp op Fights at the Border

Fouad Abdi (22) heeft met succes zijn Benelux-titel in de K1 verdedigd in zijn afscheidskamp op Fights at the Border. Abdi won de kamp tegen de Nederlandse uitdager John Brinkhorst op punten.

frba

ALBUM. Bekijk alle foto’s van Fights at the Border 2018 hier.

“Ik wil met een knaller vertrekken”, zei Abdi voorafgaand aan zijn laatste kamp. De Lommelse K1-vechter heeft woord gehouden. Na een aangename partij trok hij aan het langste eind met een zege op punten. Abdi: “Ik heb vijf rondes de overhand gehad. Coach Olaf schreeuwde mij in de laatste rondes toe dat ik een straatlengte voorsprong had, dus ik was er vrij gerust in. Na de partij kwamen de emoties los. Voor je familie en supporters in de zaal op deze manier afscheid kunnen nemen, is een droom. Maar mijn besluit om te stoppen staat vast. Misschien dat ik er binnen een aantal jaren anders over denk”, besloot Abdi.

Rematch Kuipers-Nnamadin?

Organisator en coach Olaf Bekkers blikte tevreden terug op FATB’18. Bekkers: “Het evenement was zeer geslaagd. De opkomst was goed en de mensen gingen tevreden naar huis. Puur sportief was het voor mijn club geen hoogvlieger. Van mijn acht vechters hebben er slechts twee hun kamp gewonnen. Maar als je sterke opponenten uitnodigt, weet je dat dat kan gebeuren. De slotkamp om de wereldtitel tussen Kuipers en Nnamadin eindigde op een anti-climax. Nnamadin brak zijn neus bij een trap die Kuipers gaf toen de ronde erop zat. Gevolg? De ene was ontgoocheld dat hij niet verder kon en de andere wilde op die manier niet winnen. Wellicht volgt er een rematch op deze ontmoeting”, besloot Bekkers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer