De jubilarissen van KWTG omringd door andere acteurs en actrices te zien in Popcorn: van links naar rechts Liesbeth Luyckx en partner-voorzitter Christof De Mol, Frits Loos en partner-ondervoorzitter Anke Boeckstaens.© Hugo Gerstmans

KWTG-voorzittersduo viert toneeljubileum met wapengekletter en lachsalvo’s

Wijnegem -

Het Koninklijk Wijnegems Toneelgezelschap speelt nog tot 25 mei ‘Popcorn’ in ‘t Gasthuis, met in de vier hoofdrollen een bijzonder kwartet: voorzitter Christof De Mol en ondervoorzitter Anke Boeckxstaens en hun respectievelijke partners, Liesbeth Luyckx en Frits Loos.

Jan Auman

Christof vertelt trots: “Dit is best bijzonder, want we staan alle vier 25 jaar op de planken bij KWTG. Een vierdubbel jubileum dus. We speelden voor het eerst samen in De Golf, in 1999. Door in te zetten op jeugd is onze kring, die zelf bijna 70 jaar bestaat, flink verjongd. We zijn de voorbije 25 jaar ook flink gegroeid. Maar nu mocht de focus even op ons vier liggen.“

Het bestuur krijgt hiermee geen voorkeursbehandeling. “Het is traditie bij het KWTG dat jubilarissen een stuk mogen uitkiezen, en dus staken ook wij de koppen bij elkaar. We zijn alle vier liefhebbers van de betere thriller, maar er moet natuurlijk ook gelachen worden”, vult Anke Boeckstaens aan. “In Popcorn, een stuk van Ben Elton, komt dat allemaal mooi bij elkaar.”

KWTG-voorzitter Christof De Mol wordt onder vuur genomen.© Hugo Gerstmans

16+

Liesbeth Luyckx: “Popcorn is een bekroond theaterstuk met een flinke dosis spanning en een heel wat zwarte humor. Het boek was de doorbraak van Elton als schrijver. De toneelversie van Popcorn werd destijds bekroond met als Best New Play en Best New Comedy. Niet evident voor een thriller, maar zeker het begin is erg grappig. De afloop laat ik nog even in het midden. De adviesleeftijd is 16+, want zoals in een film van pakweg Quentin Tarantino, zie je ook hier wel wat geweld, bloed en seks op de scène passeren.”

Regisseur Luc De Clerck bewerkte de tekst samen met Frits Loos, en die licht al kort een tipje van de sluier op van het verhaal: “Bruce Delamitri - gespeeld door Christof - is een gevierd Hollywood regisseur met een voorliefde voor extreem geweld. Hij wordt na zijn Oscarbekroning, samen met zijn bijna ex-vrouw, gespeeld door Liesbeth, zijn dochter, zijn minnares en zijn producer, gegijzeld door een psychopathisch koppel Wayne en Scout. Dat wordt gespeeld door mezelf en Anke. Zij staan vol bewondering voor de gewelddadige films van Bruce en deinzen er niet voor terug om geweld te gebruiken wanneer iemand hen probeert te dwarsbomen.”

“Mis deze explosieve productie niet en reserveer nu uw tickets voor een onvergetelijke avond vol spanning en humor”, kruipt Christof terug in zijn rol van enthousiasmerende voorzitter.

KWTG speelt ‘Popcorn’ nog tot 15 mei. Op vrijdagen en zaterdag om 20 uur, zondag om 15 uur. Tickets@kwtg.be of 0479 27 54 17. Tickets te koop aan 12 euro in voorverkoop, 14 euro aan de inkom. www.kwtg.be

Het KWTG-bestuur smijt zich zelf nog eens volledig.© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners