Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Deze filmparels kunt u vanavond gratis zien

Kevin Costner in 'Waterworld'.Beeld rv

Naar goede traditie zijn er op vrijdagavond heel wat films te zien op tv. Kiest u voor avontuur, drama of actie? Hieronder vindt u onze tips.

The Whistleblower

Drama, om 21.15 uur op Canvas

Cinema Canvas pakt vanavond uit met de première van The Whistleblower, een waargebeurd drama met een krachtige Rachel Weisz (The Constant Gardener) in de hoofdrol van een internationale sterrencast. Het verhaal: Kathryn Bolkovac werkt bij de VN mee aan de wederopbouw van Bosnië. Haar missie krijgt een andere wending wanneer ze ontdekt dat VN-militairen betrokken zijn bij duistere activiteiten.

Contact

Sciencefiction, om 23.30 uur op Eén

Astronome Ellie Arroway is al van kindsbeen af geïntrigeerd door de vraag of er buitenaards leven bestaat. Op een dag vangt ze een signaal op dat afkomstig is van de ster Vega. Deze intrigerende sf-film is gebaseerd op de bestseller van NASA-astronoom Carl Sagan. Zonder aliens en uitzonderlijke special effects, maar mét een ijzersterke Jodie Foster, die de zwarte gaten in de plot vult, en Matthew McConaughey, als haar godsvrezende love interest.

Hercules

Avontuur, om 20.30 uur op Vier

Een vermakelijke combinatie van avontuur, fantasy, actie en drama in deze frisse herinterpretatie van de legende van Hercules. Halfgod Hercules en zijn groep huurlingen worden door de Koning van Thracië gevraagd om een groot leger op te leiden, maar de motieven van de koning blijken niet zuiver.

Waterworld

Actie, om 20.35 uur op Q2

Toen deze actiefilm met Kevin Costner in 1995 uitkwam, werd vooral over het astronomisch hoge budget van 175 miljoen dollar gesproken. Dat geld kon de film bijlange na niet terugverdienen en dus werd de film snel omschreven als de grootste flop aller tijden. Maar wie verder kijkt, ziet een betrekkelijk leuke actiefilm die een beetje doet denken aan Mad Max op water. Het verhaal: in de 26ste eeuw bestaat de aarde grotendeels uit water. De mens is op zoek naar het mythische Dryland. Niemand durft de reis op zee te ondernemen uit schrik voor de Smokers.