Tijdens een officieel moment werd het jongerenmuziekcentrum in jeugdhuis Get Wood City geopend.© Chris Nelis

Jongerenmuziekcentrum opent deuren in Get Wood City: repeteren aan 5 euro

HOUTHALEN-HELCHTEREN -

Zaterdagavond werd in jeugdhuis Get Wood City in Houthalen het Jongerenmuziekcentrum officieel geopend. Jongeren krijgen er niet alleen kansen om te repeteren, maar ook om er op te treden.

Chris Nelis

“Het jeugdhuis wordt te weinig gebruikt”, zegt burgemeester Alain Yzermans (Vooruit). “Vooral door de week dan toch. “Door er nu een Jongerenmuziekcentrum in uit te bouwen slaan we meteen twee vliegen in een klap. Jong muzikaal talent kan zich beter ontwikkelen en ons jeugdhuis wordt frequenter gebruikt.”

© cn

Volgens schepen van Jeugd Hanne Kellens (CD&V) is Houthalen-Helchteren een broedplaats voor jong talent. “Denk maar aan Warhola of Whispering Sons die respectievelijk in 2014 en in 2016 Humo’s Rock Rally wonnen. Of aan Daan Schepers die bassist is bij Bazart. Jammer genoeg komt er in de Nieuwe Lichting van 2024 van Studio Brussel niemand uit Houthalen voor. Met het Jongerenmuziekcentrum willen we ruimte creëren om muzikaal talent helpen te ontwikkelen.”

Muziekgroepen of artiesten kunnen er aan 5 euro per dagdeel repeteren. Op voorwaarde dat minstens een van de bandleden in Houthalen-Helchteren woont. Spelen kunnen de bands op het vrijdagpodium in Get Wood City en in het podiumcafé van cultuurhuis Casino. “Als dat succesvol verloopt, kunnen de muzikanten opgepikt worden door de programmatoren van ons cultuurhuis zodat ze geprogrammeerd kunnen worden in een festival, een voorprogramma of ander project”, besluit Yzermans.

© Chris Nelis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer