Hier kan binnenkort op kunstgras gevoetbald worden.© pabr

GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Kinrooi stopt 400.000 euro in kunstgrasveld FC Maasland NO: “Absoluut noodzakelijk voor jeugdwerking”

Kinrooi
Meerderheid: CD&V (16)Oppositie: N-VA (4), Vooruit (2), GBK (1)

Kunstgrasveld FC Maasland NO: De gemeente stelt zich borg voor een investeringskrediet van 436.000 euro en geeft de komende tien jaar een exploitatiesubsidie van 40.000 euro per jaar aan FC Maasland NO om een kunstgrasveld aan te leggen. “Dat is veel geld, maar het is zeker en vast een verantwoorde investering”, aldus schepen van Sport Mark Hoedemakers (CD&V). “Meer nog, het is absoluut nodig om een goede jeugdwerking te blijven voorzien. Bovendien kan het kunstveld ook gebruikt worden voor andere sporten.” Schepen van Financiën Wim Swennen (CD&V): “De komende tien jaar gaan we ongeveer 250.000 euro besparen op andere voetbalterreinen. Zo zal de voetbalaccommodatie Dennenbos verdwijnen. De recreatieploegen die hier actief zijn, krijgen speelgelegenheid bij Hoger Op Molenbeersel en FC Maasland NO.” Günther Bongers (N-VA) vond het een mooi, maar duur project. “Het mag niet ten koste van andere verenigingen gaan”, aldus Bongers. “We gaan binnenkort voorstellen om ook een werkingsbudget te voorzien voor andere sporten.”

Bebouwde kom: “De Breeërsteenweg vanaf het centrum van Kinrooi tot aan de verhoogde verkeersdrempel bij supermarkt Okay is ingericht als bebouwde kom”, zegt schepen van Verkeer Mark Hoedemakers (CD&V). “We willen dit verkeersregime met een maximumsnelheid van 50 km/uur uitbreiden tot aan het terras van Ruby’s. Op dit traject is er immers veel lintbebouwing met een aanliggend fietspad.”

Horeca Maasplein: “Het houden van een zogenaamde ‘leurkaart’ voor ambulante handel -vooral terrasjes in de zomer - op het Maasplein en het Bastion gaan we afschaffen”, deelde schepen van Lokale Economie Peter Nies (CD&V) mee. “We schakelen vanaf volgend jaar over op concessies. Zo kunnen we veel duurzamer werken.” (pabr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer