Zwemvijver Boekenberg opent dit weekend weer de deuren.© Joris Herregods

Antwerpenaars zwemmen vanaf 18 mei weer in openluchtzwembaden

Antwerpen -

Antwerpenaars kunnen vanaf zaterdag 18 mei weer terecht in de openluchtzwembaden en dit tot midden september. Zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen verwelkomen dan de zwemmers.

In het Deurnse Boekenbergpark kunnen sportievelingen genieten van de bijna 80 meter lange zwemvijver. Meer dan 22.000 planten zuiveren het water op een natuurlijke manier, waardoor er geen chloor of andere chemicaliën in de vijver zitten.

Aan het Sint-Annastrand op Linkeroever is het openluchtzwembad De Molen klaar voor het zomerseizoen. In het grote vijftigmeterzwembad zwemmen bezoekers in water met een temperatuur van 28 graden.

“Vanaf het lange pinksterweekend kunnen Antwerpenaars zich uitleven in De Molen en Boekenberg”, zegt Peter Wouters (N-VA), schepen van Sport. “Achter de schermen werd hard gewerkt om alles en iedereen in gereedheid te brengen voor de opening. Als nu ook nog de weergoden willen meewerken, gaan we een mooie en aangename zwemzomer tegemoet.”

Bovenop de twee openluchtzwembaden in beheer van de stedelijke sportdienst Sporting A kunnen Antwerpse openluchtzwemmers ook terecht in Sportoase Groot Schijn in Deurne en dat vanaf zaterdag 1 juni. De bezoekers van het recreatiecomplex genieten op het eerste dak van het gebouw van een frisse duik in de twee buitenbaden. (svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Peter Wouters