© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Koude douche voor Rupel Boom dat 5 goals om de oren krijgt bij Lyra-Lierse: “Ik had gehoopt om samen te promoveren. Misschien lukt dat nog wel”

Al voor de derde keer dit seizoen moest Rupel Boom zijn meerdere erkennen in Lyra-Lierse. Op Doelvelden werd het gisteren uiteindelijk 5-0. Zware cijfers, zeker nadat Rupel Boom meer dan degelijk aan de partij begon. “In de eerste helft hadden we toch de bovenhand”, zag ook Cyronn De Wilde, goed voor 2 seizoenen Lyra-Lierse.

Dries Van Thielen

De liefhebber van de betere blauwe plek zou genoten hebben van de eerste helft: een tikje hier en shirtjetrek daar, ja, het ging er best bits aan toe in de openingsfase. Op echt uitgespeelde kansen was het 10 minuten wachten toen aanvaller Jordy Peffer in de mot kreeg dat Sofiane Bouzian wat ver uit doel stond, maar zijn schot ging een metertje of twee over. Niet veel later moest het 0-1 staan: Kerstenne legde de bal in het hoekje maar de goalie van Lyra-Lierse kon hem nog net wegtikken. “Als die erin ging, kregen we misschien een heel andere wedstrijd”, aldus de Wilde.

En dan volgde toch de 1-0 via Seppe Kil, die op slag van rust de 2-0 aanbood aan met een heerlijke assist aan Quinten Van Goylen. De Wilde: “Zuur, want heel verdiend vond ik die 1-0 toch niet helemaal. En dan die goal op slag van rust, dan ga toch met een domper rusten. Ze waren efficiënt, dat wel.”

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Maar als er 1 ploeg nog een punt uit de brand kan sleuren? Dan is het wel Rupel Boom, met het gekende Booms kwartiertje. Al kwam dat er zondag niet uit. Sterker nog; het op de counter-loerende Lyra-Lierse maakte via Adesanya en twee keer Peffer nog de 5-0. “Ik vond dat we aanvankelijk wel wat overwicht hadden, al kregen we het steevast moeilijk als we in de laatste 30 meter kwamen”, zag ook coach Sam Vermeylen. “In de tweede helft wilden we nog iets forceren, maar echt kansen konden we niet meer bij elkaar spelen.”

“Al ben ik uiteraard tevreden over het seizoen dat we bij elkaar spelen: wij eindigden samen met Lyra-Lierse op de 3de plek, als je ziet van waar we komen… en de eindronde is nog niet gedaan. We focussen op de wedstrijd van volgende week en dan zien we wel hoe het gaat lopen.”

Is het zuur voor Cyronn De Wilde dat hij net op het veld van zijn ex-club de promotie, waarschijnlijk, door de neus geboord werd? “Uiteraard – ik had gehoopt om samen te stap hogerop te zetten. Misschien is het nog mogelijk”, besluit de middenvelder, duidend op de nog onduidelijke situatie rond Eendracht Aalst en Merelbeke.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen