De pluktuin van Bes en Bloem in Lokeren.© Bes én Bloem.

Toeren en Loeren bij zelfoogst-boeren

Lokeren/Moerbeke-Waas -

Van 18 tot 26 mei is het opnieuw Week van de Korte Keten. Ook in de provincie Oost-Vlaanderen en in het Waasland nemen heel wat boeren en telers deel.

Bij boer Mich van bioboerderij ’t Uilenbos, op de grens van Eksaarde en Moerbeke, kan je op zaterdag 18 mei deelnemen aan een plukwandeling om 15 uur en de lentekookworkshop om 16 uur. Voor die laatste is inschrijven (35 euro per persoon) verplicht via mail naar info@uilenbos.be.

Op pinkstermaandag 20 mei slaan drie plukboerderijen uit Lokeren en Lochristi de handen in elkaar voor een mooie en inspirerende fietstocht langs hun bedrijven. “Zelf je groenten, kruiden, bessen en bloemen oogsten, het wordt steeds populairder”, klinkt het daar. “Omdat onze boerderijen allemaal werken met CSA-zelfoogst, is er heel veel gemeenschappelijk. Toch legt elk zijn eigen accenten en heeft elke plek zijn eigen charmes. De fietstocht biedt je de kans om met eigen ogen te zien hoe we werken.”

Op iedere boerderij kun je stoppen voor een rondleiding met een drankje. Er is een rondleiding om 10, 14 en 16 uur. Starten kan bij ‘Bes en Bloem’, Gentdam in Lokeren.

Meer info op www.weekvandekorteketen.be/start/oost-vlaanderen. (ies)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER