Direct naar artikelinhoud
Televisie

VIER mikt nu ook voluit op het weekend

VIER baseert zich voor haar nieuwe programma 'Dancing with the Stars' op het Britse tv-format 'Strictly Come Dancing' van de BBC.Beeld Photo News

Nadat de zender vorig jaar met Gert Late Night zijn zendschema uitbreidde naar de late avond, probeert VIER komend najaar ook in het weekend voet aan grond te krijgen. Het rekent daarvoor op Dancing with the Stars, een programmaformat van de BBC dat wereldwijd uitgroeide tot een kijkcijferkanon.

VIER zette met het voetbalprogramma Sports Late Night al een paar voorzichtige stapjes in het weekend maar om echt mee te tellen was versterking nodig. Dancing with the Stars moet daarvoor zorgen. Het programma heeft het voordeel dat het zich uitstekend leent voor live-kijken. "Net als bijvoorbeeld De mol is het een programma dat je op het moment zelf wilt zien", hopen ze bij de zender. Op welke avond het programma op antenne komt, ligt nog niet vast. "Zowel vrijdag, zaterdag als zondag zijn een optie", laat woordvoerder Kristof Demasure weten.

De uitbreiding naar het weekend moet zich ook in de cijfers laten voelen. Aan ambitie is er alvast geen gebrek. De drie zenders (VIER, VIJF, ZES) samen moeten tegen eind dit jaar een gezamenlijk marktaandeel van 20 procent op de commerciële doelgroepen bereiken.

Ondertussen worden ook de mogelijkheden op het vlak van gepersonaliseerde reclame uitgebreid. Die is voortaan ook beschikbaar op Discovery.