© Dirk Kerstens

“Aartsmoeilijke gesprekken” in Antwerpen volgens sp.a-top

Zowel Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws als onderhande­laarster Yasmine Kherbache heeft maandag op de moeilijke coalitiegesprekken gewezen. De discussie over het Marrakesh-akkoord en de socialemediacampagne van N-VA maakten het er blijkbaar niet eenvoudiger op aan de onderhandelingstafel.

De onderhandelaars van N-VA, sp.a en Open Vld zaten maandagochtend samen. Na afloop liet Tom Meeuws zich ontvallen dat de onderhandelingen aartsmoeilijk zijn, maar dat ze nog steeds praten. Sp.a-onderhandelaarster Yasmine Kherbache herhaalde dit gisterenavond in het VRT-programma De Afspraak.

LEES OOK: Verzet tegen coalitie met N-VA groeit bij Antwerpse sp.a: verkozenen dreigen als onafhankelijken te zetelen

Het is de eerste keer dat de sp.a-onderhandelaars dat openlijk toegeven. Nationaal voorzitter John Crombez liet vorige week al weten dat de communicatiecampagne van N-VA de gesprekken in Antwerpen zou bemoeilijken. Toen wenste niemand van de Antwerpse onderhandelaars daarop te reageren.

Verbindende rol

“De onderhandelingen in Antwerpen waren al niet evident en na dit weekend is het er zeker niet gemakkelijker op geworden”, zegt Kherbache in De Afspraak. “Als de burgemeester echt meent dat hij de oorlog met links wil stoppen en een verbindende rol wenst te spelen, dan is er nog een grote marge tot verbetering. Dit ligt daarom ook op de onderhandelingstafel.”

Kherbache geeft toe dat er heel wat druk is van de achterban. Of de coalitiegesprekken succesvol zullen worden afgerond, durft de sp.a-onderhandelaarster niet te zeggen. “Ik kan daar geen antwoord op geven, zolang niet alles is besproken. De Backer (Open Vld) verwacht dat we voor Kerstmis gaan landen, maar ik ben daar nog niet zo zeker over.”

(svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER