maandag 21 januari 2019 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Photo News

Na Limburgse derby

Voor Gent-Anderlecht vond overleg plaats op clubniveau

Gent richt pijlen op Bezus

AA Gent richt in zijn zoektocht naar aanvallende versterking zijn pijlen op Roman Bezus (28). Gisteren, voor de topper Gent-Anderlecht, vond er overleg plaats op clubniveau over een eventuele transfer van de Truiense spelmaker.

STVV lichtte de optie voor een jaar extra in het contract van Roman Bezus, dat anders na het seizoen zou aflopen en kan hem in principe in de zomer te gelde maken. Maar aan de optie is een serieuze loonsverhoging gekoppeld. Bovendien is er bij de Oekraïner de brandende ambitie om een stap hogerop te zetten. Hij droomt opnieuw van een carrière als international. AA Gent weet dat en waagt nu zijn kans. Het valt te bezien of de clubs eruit raken.

Bij de Oekraïner is er de brandende ambitie om een stap hogerop te zetten. AA Gent weet dat en waagt nu zijn kans

Benavente te duur

Bij AA Gent begint de tijd stilaan te dringen. Met Alexander Sorloth werd al een aanvaller binnengehaald, maar trainer Jess Thorup gaf aan dat hij rekent op nog een offensieve speler die voor de aanvoer kan zorgen en vanuit de tweede lijn kan dreigen. Idealiter gaat het om iemand die zowel op de tien als op de flanken kan spelen. Benavente was de gedroomde piste, maar Charleroi houdt het been stijf. Enkel voor een gigantisch bedrag zou er onderhandeld kunnen worden. De Buffalo’s speurden ook in Scandinavië, maar tot dusver zonder succes. Vandaar de toenadering tot Bezus.

Hairemans

Sint-Truiden heeft al langere tijd Antwerp-middenvelder Geoffry Hairemans op het oog als potentiële vervanger van Bezus, maar dat dossier zit momenteel wat vast. Antwerp wil eerst een vervanger.

Bezus zit dit seizoen aan vier goals en drie assists. In september gaf hij nog een assist in de Ghelamco Arena voor het winnende doelpunt van Kamada (1-2). In de derby afgelopen vrijdag tegen KRC Genk ontbrak hij door schorsing.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws