De titel lijkt verloren: Philippe Clement verliest met Rangers tegen Celtic en heeft nu echt een mirakel nodig

© REUTERS

Philippe Clement heeft zaterdag met Rangers een cruciale stadsderby op bezoek bij Celtic met 2-1 verloren tijdens de derde speelronde van de Championship Play-offs in Schotland. Door de nederlaag in de Old Firm telt Rangers zes punten achterstand op de stadsgenoot en leider in de Premiership, met nog twee speeldagen te gaan. Enkel een mirakel kan de troepen van Clement dus nog de titel bezorgen.

Belga
Bron: BELGA

Matt O’Riley (35.) bezorgde Celtic de voorsprong, drie minuten later zorgde een owngoal van John Lundstram (38.) al voor de 2-0. Meteen daarna kopte de Belgische Nigeriaan Cyriel Dessers (40.) de aansluitingstreffer in doel. Lundstram pakte in de extra tijd van de eerste helft nog rood na een tussenkomst van de VAR voor een gevaarlijke tackle, waardoor Rangers nog voor de rust met tien kwam te staan.In een tweede helft die weinig om het lijf had werd niet meer gescoord. Nicolas Raskin viel nog in voor Rangers na een uur.

Binnen twee weken staan beide teams opnieuw tegenover elkaar in de Schotse bekerfinale. Die wedstrijd lijkt de enige kans voor Rangers en Clement om dit seizoen nog een prijs te winnen.