iStock
Volledig scherm
© iStock

Jongeren checken smartphone gemiddeld 47 keer per dag

binnenlandDe helft van de jongeren voelt zich verslaafd aan zijn smartphone. Tegelijkertijd beschouwen tieners hun smartphone als een vat vol voordelen: op school, thuis, onder vrienden,... Dat blijkt uit een enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen bij 976 Belgische jongeren tussen 12 en 23 jaar over hun digitale welzijn.

18 reacties

  • Andre Perneel

    5 jaar geleden
    Zo worden er miljarden aan manuren verspeeld per dag , wereld wijd ! Hoeveel Euro of dollar dit vertegenwoordigd is immens ,mijn gedacht ! Wie maakt daar een studie van ?
  • Carl Op de Beeck

    5 jaar geleden
    Ziekelijk.
  • Nick De Waegeneer

    5 jaar geleden
    Zoveel mensen hier die niets anders kunnen dan zagen op jongeren en twintigers. Dit terwijl ze zelf niet kunnen functioneren zonder 30 tassen koffie, zelf een gevaar zijn op de weg maar het gewoon niet doorhebben want het is altijd een ander zijn fout. Jullie zijn allemaal hypocrieten, niet meer en niet minder. Dus kijk in het vervolg eens goed naar jezelf voor je begint te zeiken over iemand anders
  • Bene Devos

    5 jaar geleden
    Zal de ondergang betekenen. Veel gevaarlijker dan alle andere verslavingen samen. Het zijn bijna geen sociale mensen meer,dat ding bepaalt alles. Zo triestig.
  • Kathy Cloostermans

    5 jaar geleden
    niet alleen jongeren... Ik zie minstens evenveel volwassenen continu met hun smartphone bezig