Zware straf voor jongeren die zeventienjarige in elkaar slaan met honkbalknuppel en hem voor dood achterlaten

De 20-jarige Nico Y. uit Stekene is maandag door de Dendermondse strafrechter veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van acht jaar voor poging tot moord. De twee andere jongeren waarmee Y. samen terecht stond, kregen respectievelijk vijf jaar cel, waarvan de helft met uitstel, en een werkstraf van 250 uur.

blg

Ze takelden in de nacht van 28 februari op 1 maart 2017 een 17-jarige jongen zo hard toe dat die bijna overleed. De feiten vonden plaats in de woning van Y. in de Paardebloemstraat in Stekene. Y. had de jongen bij hem thuis laten komen voor “een gesprek” omdat Y. er hem van verdacht hem “verraden” te hebben. Van een gesprek kwam echter niet veel in huis en al gauw begon Y. zijn slachtoffer te slaan en te schoppen. Hij kreeg daarbij hulp van enkele vrienden.

Toen uiteindelijk, uren later, de politie in de woning binnenviel, troffen ze er een zwaargewonde minderjarige jongen aan. Hij was in elkaar geslagen met een honkbalknuppel, gekneveld en kon niet meer rechtop staan. De tiener werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is momenteel aan de beterhand, maar kampt met een trauma door wat er gebeurd is.

Volgens de Dendermondse rechter is het duidelijk dat de beklaagden met een torenhoog agressieprobleem kampen. De rechtbank wil dat ze daar een oplossing voor zoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER