Opsprong tussen Yves Dupont (Derby) & Marc Michiels (De Geuzen).© Kenny Heylen

Retro basketbaltoernooi verhuist naar Kontich

Aartselaar, Kontich -

Na 6 jaar in Aartselaar, verhuist het retro basketbaltoernooi naar de terreinen van de Kontich Wolves. Daar kan je op zaterdag 25 mei coryfeeën als Jon Heath en Henk Pieterse onder de ring zien, het niveau ligt dus hoog, het tempo wellicht iets lager.

Michel Van der Auwera

“Er zijn nog maar weinig basketbaltoernooien, al zeker niet voor veteranen”, steekt organisator Kenny Heylen van wal. “Daarom richt ik nu voor de 7de keer een retro basketbaltoernooi in”. Na 6 succesvolle edities spelen de oudgedienden op de terreinen van de Kontich Wolves in sporthal van Sint-Rita. Het aantal ploegen steeg van 8 naar 15 waaronder 3 clubs uit het buitenland en 3 vrouwenploegen. “De eerste jaren waren het ploegen enkel uit het Antwerpse, maar nu doen er zelfs al buitenlandse ploegen mee”, zegt Kenny fier. Blikvanger zijn de Ex-Basketball Internationals uit Nederland met de Amsterdamse gigant Henk Pieterse en Richard van Poelgeest. Ook Jon Heath, de levende legende die met Oostende een toppalmares bij mekaar speelde en Christopher Pegg, de nieuwe bondscoach 3x3, maken hun opwachting.

Levende legende Jon Heath een vast waarde op het tornooi.© Kenny Heylen

Korte wedstrijden

De wedstrijden worden gespeeld op 4 verschillende terreinen en duren maar 2 x 20 minuten. “Zo kunnen de veteranen tussen twee matchen een uurtje rusten’, gniffelt Kenny.

De inkom voor het de wedstrijden is volledig gratis. Wel wordt de kas wat gespekt met een BBQ (op inschrijving) en nadien een fuif. Het geld dat verzameld wordt, schenkt de organisator integraal aan de jeugdwerking van de Kontich Wolves.

Organisator Kenny Heylen droomt van een retro basket-league.© Michel Van der Auwera

Retro-league

“Zo’n dag betekent veel voor de vroegere basketters” beklemtoont Kenny. Hij roept andere clubs op om soortgelijke tornooien te organiseren, maar beseft dat het niet eenvoudig is. Niet alleen organisatorisch, maar ook voor het vinden van sponsors. Daarom loopt Kenny met de idee rond een Retro-league op te richten met één keer per maand wedstrijden. “De veteranen willen zo regelmatig nog wel eens samenkomen, maar niet meer elke week een verplichting hebben. De kameraadschap en samen een pint pakken zijn toch de belangrijkste ingrediënten”, zegt Kenny terwijl hij zijn Triple d’Anvers de hoogte in steekt.

Sporthal Sint Rita - Rompelei 29 - 2550 Kontich

Retro basketbalwedstrijd 25 mei

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners