Ecke moest geopereerd worden.
Foto: AFP

17-jarige geeft zich aan voor aanval op Duits Europarlementslid Matthias Ecke

In Duitsland heeft een 17-jarige de aanval bekend op het Europarlementslid Matthias Ecke. De tiener heeft zich aangeven bij de politie. Ecke werd vrijdagavond in elkaar geslagen door 4 onbekenden terwijl hij verkiezingsaffiches ophing.

Matthias Ecke (41, SPD) werd aangevallen door een groepje van 4 in Dresden. Hij raakte ernstig gewond en moest een operatie ondergaan.

Kort daarvoor werd ook een 28-jarige medewerker van de Groene Partij (Grünen) geschopt en geslagen bij het ophangen van posters in Dresden. 

De autoriteiten vermoeden dat dezelfde groep verantwoordelijk is voor beide aanvallen. Die lokten grote verontwaardiging uit in Duitsland.

Onbekende voor het gerecht

Een 17-jarige heeft de feiten nu opgebiecht. Volgens de krant Das Bild verscheen de tiener met zijn moeder op het politiekantoor. De jongen zit niet in hechtenis. Hij staat ook niet bekend bij het gerecht. 

Wat zijn motief was, is nog niet duidelijk. Ook de 3 andere aanvallers blijven voorlopig onbekend.

Op verschillende plaatsen in Duitsland is opgeroepen om te betogen tegen geweld. Dat gebeurt onder meer vanavond aan de Brandenburger Tor in hartje Berlijn.

Meest gelezen