Kapster Lindsay is al sinds zaterdag in Zweden op het Eurovisiesongfestival om er kapsels van de artiesten te verzorgen.
Foto: Lindsay Schets

Lindsay uit Gooik mag al voor 3e keer kapsels verzorgen op Songfestival: "Altijd heel bijzonder om dit mee te maken"

Al voor de 3e keer gaat kapster Lindsay uit Gooik mee naar het Eurovisiesongfestival om de kapsels onder handen te nemen van de artiesten. Dit jaar doet ze dat onder andere voor Mustii, de Belgische inzending. "Het is telkens een heel bijzondere ervaring", klinkt het.Ā Ā 

Vanavond is het zover. Dan begint het Eurovisiesongfestival in Malmƶ, Zweden. Voor de 3e keer op rij mag kapster Lindsay Schets uit Gooik het kappersteam van het Eurovisiesongfestival vervoegen. Samen met nog 31 andere kappers uit heel de wereld verzorgt ze de komende week de kapsels van heel wat artiesten, waarvan onder andere onze eigen inzending Mustii.Ā 

"Het eerste jaar dat ik mocht meegaan, kon het festival niet doorgaan door de coronacrisis. De editie daarna was het in Rotterdam. En nu dus in Zweden", vertelt Lindsay. Maar hoe kom je nu als kapster uit Belgiƫ op het Eurovisiesongfestival terecht? "Ons kapsalon Hairlin werkt samen met het merk 'Morrocanoil', zij zijn ook de hoofdsponsor van Eurovisie. Op die manier kwam deze kans op mijn pad. Blijkbaar waren ze tevreden, want het is al de 3e keer dat ik mee mag."

2 uur in de kappersstoel

In principe mag iedereen die wil op de kappersstoel van Lindsay komen zitten tijdens het Eurovisiesongfestival. "Het is wel al zeker dat ikzelf en een andere Belgische kapper het kapsel van Mustii zullen verzorgen. Het houdt niet veel in, enkel wassen en stijlen, maar het is natuurlijk fijn dat hij langskomt."

Sommige kapsels duren natuurlijk wat langer om te stylen dan dat van Mustii, dat weet ook Lindsay. "Gisteren tijdens de repetitie van de eerste halve finale, heb ik samen met een collega 2 uur aan een kapsel gewerkt. Dat gaat dan meestal over de zangeressen. Andere keren duurt het maar een kwartiertje of halfuur."

Nog een bekend figuur die dit jaar het podium zal betreden is de Nederlander Joost Klein. Lindsay mag tot haar grote spijt zijn haar niet verzorgen: "Hij heeft zijn eigen team meegenomen uit Nederland. Zijn kleedkamer is vlak bij onze stand, dus ik ga hem sowieso wel zien de komende dagen", zegt Lindsay nog.

Meest gelezen