© Archief

Genkse vlucht naakt de straat op om te ontkomen aan haar vader

Een 55-jarige Genkenaar riskeert een celstraf van veertig maanden voor de verkrachting van zijn meerderjarige dochter. De vrouw moest naakt over straat vluchten om te ontkomen aan haar vader.

ShDf

Op 25 mei van dit jaar sloegen de stoppen door bij de vijftiger. De cocktail aan antidepressiva en alcohol zorgde ervoor dat hij de controle verloor. De zorg voor zijn kinderen na de dood van zijn vrouw werd hem naar eigen zeggen te veel. Zeker omdat hij vond dat zijn dochter altijd te laat thuiskwam als ze op stap ging.

Om vijf uur ‘s nachts werd de politie gecontacteerd. De vrouw liep ondertussen naakt over straat nadat ze gevlucht was uit de klauwen van haar vader. De man probeerde haar eerder nog tegen te houden van op de vlucht te slaan en sleurde haar terug naar binnen. “De vrouw werd geslagen”, aldus de procureur. “De verkrachting die volgde, duurde een uur.” Uiteindelijk zou de man bekend hebben. Volgens de procureur pleegde hij de feiten om zijn dochter te straffen.

Het openbaar ministerie vraag een celstraf van minstens veertig maanden, een ontzetting uit de rechten en een contactverbod. Volgens de advocaat van de man heeft zijn cliënt veel spijt. “Zijn echtgenote is gestorven in 2001 aan een longkwaal, hij verloor ondertussen zijn werk en de relatie met zijn kinderen was behoorlijk slecht. Hij heeft er zelfs een zelfmoordpoging opzitten. Deze man heeft begeleiding nodig.”

Vonnis op 5 september.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer