© ATV

Britse hulpkok van The Jane kan 4 maanden na drama weer spreken, maar is wel zijn benen kwijt

Joe Claridge (37), de hulpkok die in januari werd aangereden door sterrenchef Nick Bril, is eindelijk in staat om opnieuw te spreken. Dat meldt ATV. Claridge blijft er fysiek nog altijd heel slecht aan toe: de Brit is zijn benen kwijt. Een rechtszaak wordt in het najaar verwacht.

doro
Bron: atv

Maandag 8 januari werd hulpkok Joe Claridge (37) in allerijl naar het ziekenhuis gebracht na een ongeval aan sterrenrestaurant The Jane. De man was er in alle vroegte na een stevig nieuwjaarsfeest tot tweemaal toe aangereden door chef-kok Nick Bril.

Claridge werd door de dokters van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem in een kunstmatige coma gehouden. Eind februari ontwaakte hij uit zijn coma. Nu, meer dan vier maanden na het drama, kan de Brit opnieuw spreken.

LEES OOK. Hulpkok Joe ontwaakt uit coma, anderhalve maand na zwaar ongeval aan The Jane: “Hij weet niets meer over het ongeval zelf”

Volgens ATV zegt Claridge een fantastische tijd te hebben beleefd bij The Jane en op korte tijd veel te hebben bijgeleerd. Hij werkte als hulpkok bij het Antwerpse sterrenrestaurant, omdat hij plannen had zelf een zaak te openen in Frankrijk.

Maar de gevolgen van het ongeval blijven dramatisch. Joe heeft z’n beide benen verloren en ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Slachtoffer Joe Claridge.© David Ferguson, rr

De omstandigheden van het ongeval blijven nog altijd niet helemaal opgehelderd. Chef Nick Bril reed met z’n terreinwagen na het nieuwjaarsfeestje bij The Jane nietsvermoedend over Claridge. Die lag achter de auto van Bril, maar dat had de chef-kok niet opgemerkt.

Nick Bril was ondanks een positieve ademtest – hij had 1,67 promille in het bloed – toch achter het stuur van zijn Land Rover gekropen. Volgens een jogger die er passeerde, belde de sterrenchef niet meteen de hulpdiensten en deed hij alsof Claridge te veel gedronken had.

Dat zou hij aanvankelijk ook zo aan de hulpdiensten verklaren. En dat valt de familie zwaar, zei de advocaat van Clardigde eerder nog op ATV. De rechtszaak, die dit najaar allicht zal volgen, moet meer duidelijkheid brengen.

LEES OOK. Topchef Nick Bril weer aan de slag na zware aanrijding van stagiair: “Hij denkt constant aan het slachtoffer”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer