© Twitter

Winkel gaat hopeloos de mist in met Halloweenkostuum van Anne Frank

“We kunnen altijd leren van de geschiedenis”, zo luidde de beschrijving van het Halloweenkostuum ‘Anne Frank’. Heel wat mensen konden nauwelijks geloven dat een dergelijk kostuum aangeboden werd voor Halloween en door de heisa zag de webwinkel zich verplicht het kostuum alvast tijdelijk niet meer aan te bieden.

nkdr

Het ‘Anne Frank’-kostuum bestaat uit een groene baret, een blauwe jas en een bruine schoudertas met naamplaatje. Het werd aangeboden op HalloweenCostumes.eu, een website voor, u raadt het, verkleedkleren voor Halloween.

“Ik kan het niet geloven. Schokkend. Ik koop niets meer van hen”, klonk het op Twitter toen de foto van het kostuum daar verspreid werd. “Lieve hemel. Hoe schokkend en ongevoelig! Zijn we het dan al vergeten”, vraagt iemand anders zich af.

De kritiek op het kostuum hield niet op en de webwinkel besloot het dan maar uit de handel te halen, tijdelijk. “De feedback is doorgegeven en wij hebben het kostuum op dit moment van de website gehaald”, aldus een woordvoerder van de site, die de schade probeerde te beperken met de woorden: “We verkopen niet alle kostuums voor Halloween, maar ook voor andere gelegenheden zoals schoolprojecten en voorstellingen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER