© credit

Genkenaar die wil uitslapen bedreigt bestuurder luidruchtige borstelwagen met BB gun

Een 37-jarige Genkenaar is maandag in Tongeren veroordeeld tot een werkstraf van 130 uur voor agressie tegenover de bestuurder van een borstelwagen. Begin juni 2016 was de dader onder de wol gekropen na een werkshift van 14 uur tot 2 uur ’s nachts. In de vroege ochtend kwam de arbeider met zijn luidruchtige borstelwagen langs en dit was zeer tegen de zin van de Genkenaar.

geho

Volgens de dertiger stond de borstelwagen vlakbij zijn woning met draaiende motor. De bestuurder zou gezegd hebben dat hij aan het schaften was en weigerde verder te rijden of de motor stil te leggen. De Genkenaar nam daarop een luchtdrukpistool en drukte deze tegen de voorruit van de wagen. Ook vielen er enkele klappen en uitte de man meerdere bedreigingen.

De politie trof bij een latere huiszoeking het luchtdrukpistool en nog een stroomstootwapen aan. Als de man de werkstraf niet binnen het jaar uitvoert, moet hij alsnog voor tien maanden naar de cel. De veroordeelde kreeg ook nog 600 euro boete en de proceskosten van 1.075 euro opgelegd. Aan de Stad Genk is hij een schadevergoeding van 1.057 euro verschuldigd. Het slachtoffer, dat pas op 1 december 2016 het werk hervatte, ontvangt 12.945 euro van hem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer