De spelers van RB Elzestraat vieren (archief).© GOYVAERTS

Voetbal 4de provinciale D: RB Elzestraat - Wavria B 3-1

Linksachter Jens Voet dirigeert RB Elzestraat naar de titel tegen ex-ploeg Wavria B: “Ons recept: kameraadschap en teamgeest”

RB Elzestraat is er op de laatste speeldag dan toch in geslaagd om de felbegeerde titel te pakken. De ploeg van coach Kevin Van Den Bosch zette Wavria B met gemak opzij, wat volstond voor de titel.

Bart Devaere

De thuisploeg wist wat van hen verwacht werd. Winnen was de enige opdracht. Van bij het begin trokken ze ten aanval en creëerden ze de beste kansen. Na een goed kwartier lepelde Jens Voet een hoekschop rechtstreeks binnen. Even na het halfuur werkte een van de uitblinkers, Thibaut Loiselle, beheerst af toen hij alleen voor doelman Rune Broeckhoven verscheen. Toen kort na de rust Tibe Hens de bal ongelukkig in eigen doel devieerde na een hoekschop van Déan Feremans, was de kous compleet af voor Wavria, dat via Viktor Claus vanop 25 meter nog wel voor de mooiste goal van de namiddag zorgde.

Linksachter Jens Voet was een erg tevreden man na afloop. “Uiteraard waren er wat zenuwen voor aanvang van deze match, maar we wisten als groep toch de rust te bewaren. Als ex-speler van Wavria was het voor mij wel speciaal om deze titel thuis te grijpen, tegen Wavria. Deze titel is zeker een kampioenschap van het collectief. Het recept was vast en zeker kameraadschap en teamgeest. Of we in derde provinciale iets gaan kunnen uitrichten, zien we volgend seizoen wel. Als de groep compleet blijft, heb ik daar het volste vertrouwen in. Maar dat zien we dan wel. Eerst gaan we feesten, want dat kunnen ze hier op de Elzestraat”, aldus Voet.

Ook voorzitter Jurgen Van Calster was in de wolken. “In mijn tiende jaar als voorzitter deze titel grijpen, voelt echt leuk aan. Het is zeventien jaar geleden dat Red Boys Elzestraat nog eens in derde provinciale heeft gevoetbald. We gaan er met onze middelen het beste van maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen