canarische eilanden

Federaal parket biedt hulp aan voor verdwijningszaak op Tenerife

Hier werd het levenloze lichaam van Laura Trappeniers aangetroffen© Google Earth

Het federaal parket belooft de Spaanse lokale autoriteiten “ondersteuning” in het onderzoek naar de dood van de Belgische Laura Trappeniers (66). Haar echtgenoot Marc Olbrechts (71) is nog steeds vermist.

dvf, gjs

“De Spaanse lokale autoriteiten leveren fantastisch werk, maar indien er nood is aan ondersteuning vanuit België dan is dat mogelijk”, zegt Eric Van Duyse van het federaal parket. “De mogelijkheid bestaat dus dat er Belgische speurders afreizen, al is dat nu nog lang niet zeker.”

Volgens Van Duyse wordt de verandering enthousiast onthaald door de familie van Olbrechts en Trappeniers. “Voor de nabestaanden is het vaak ook een geruststelling dat de zaak vanuit België mee gevolgd wordt. Op die manier hebben ze ook een aanspreekpunt hier in ons land.”

Twee weken geleden werden Laura Trappeniers (66) en Marc Olbrechts (71) op Tenerife als vermist opgegeven. Een week geleden werd haar lichaam uit de oceaan gehaald ­­­– ze bleek eerst zwaar verminkt te zijn – en over haar man is nog niets geweten. De Spaanse politie voerde het onderzoek tot nu toe alleen.