Chef Patrick Cornelis blijft aan boord in De Schandpaal onder de nieuwe uitbaatster Natascha Huhmann. © Elke Lamens

Nieuwe wind waait door Brasserie De Schandpaal: “Stap voor stap verfijnen, zonder aan ziel te raken”

BrechtBrasserie De Schandpaal op de Gemeenteplaats heeft een nieuwe uitbaatster. Natascha Huhmann (46) uit Brecht heeft de zaak overgenomen van Jimmy Janssens.

“Ik werk hier al sinds 2018 als flexijobber en het idee om De Schandpaal over te nemen is er gekomen tussen pot en pint”, vertelt Natascha. Ze kan ook bogen op een brede ervaring in de horeca en het nachtleven, onder andere Central Park in Schoten, Café Local en Dixies in Brasschaat.

Horeca zit haar ook in het bloed. “Mijn moeder had vroeger twee restaurants, waaronder een Italiaans restaurant in Antwerpen en Le Petit Chef in Kalmthout. Ik werkte tot voor kort als planner in de haven van Antwerpen maar op een bepaald moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Toen besefte ik dat ik veel gelukkiger werd van mijn werk hier in de brasserie. Deze uitdaging kwam gewoon op het juiste moment.”

De overname gebeurde zonder grote aankondigingen. “De voormalige zaakvoerder wilde de overgang soepel laten verlopen en dat is goed gelukt. We willen de klanten niet overdonderen met een grote verandering. Alles blijft zoals het was, en de vertrouwde sfeer blijft behouden. Stap voor stap blijven we wel verbeteren, zonder de ziel van de zaak te veranderen.”

Vertrouwde keuken

Zo blijft chef Patrick Cornelis aan boord in de keuken. Hij zorgt ervoor dat de vertrouwde gerechten op de kaart blijven. Cornelis, die al 16,5 jaar in De Schandpaal in de potten roert, is positief over de overname. “We hadden er al een paar keer over gesproken en iedereen stond er wel voor open. Ik blijf mijn ding doen en we gaan stap voor stap zien hoe we de menukaart opnieuw kunnen uitbreiden.”

De Schandpaal blijft voor de klanten een vertrouwde plek. © Elke Lamens

Natascha: “We gaan de menukaart inderdaad een beetje uitbreiden. Daarnaast willen we met kleine aanpassingen de uitstraling van de brasserie verfijnen. Denk bijvoorbeeld aan een mooiere presentatie. Misschien kleine details, maar ze maken in het geheel wel een groot verschil.”

De eerste maand onder het nieuwe management is alvast een succes. “Januari was beter dan verwacht, ondanks dat dat traditioneel een kalme maand is. We hebben dan ook een hecht team en een fijne band met onze klanten. Ik voel hier vooral heel veel positiviteit, zowel bij het personeel als bij de klanten. Onze gasten moeten hier met een glimlach naar buiten gaan. Dat is voor mij het allerbelangrijkste.”

De Schandpaal is elke dag geopend, ook tijdens de middag. Maandag en dinsdag blijven de vertrouwde sluitingsdagen.

deschandpaal.be

De Schandpaal in het centrum van Brecht. © Elke Lamens